Το χρονικό μιας παρωδίας

2020-05-07 12:18

Περί παραδείσου και κόλασης

15 3 2020

Αγαπητοί φίλοι. Οι συνθήκες ευνοούν την διάδοση της ορθόδοξης παράδοσης (θεολογίας) περί παραδείσου και κόλασης.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, δεν υπάρχει διαφορετικός "τόπος" για τους κολασμένους από τους εν παραδείσω. Ο "τόπος" και ο "χρόνος", είναι ο ίδιος. Απλά οι μεν, βιώνουν την νέα αυτή κατάσταση ως κόλαση και οι δε, ως παράδεισο.
Ένα παραδειγματάκι τώρα.
Η εποχή του κορονοϊού, βιώνεται ως παράδεισος για τους μισθοδοτούμενους από το κράτος και ως κόλαση για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Πείνα μέχρι θανάτου

15 3 2020

Αγαπητοί φίλοι, δε θέλω να σας πανικοβάλλω με τα παρακάτω, αλλά η έγκαιρη ενημέρωση νομίζω είναι το παν.
Ένας παλιός ανίατος ιός έχει κάνει την επανεμφάνισή του στον πλανήτη μας. Και δυστυχώς πλήττει περισσότερο τα παιδιά.
Σήμερα μόνο πέθαναν 15.000 παιδιά..
Και χτες το ίδιο. Σε τρεις μόλις μέρες πέθαναν 45.000 παιδάκια μιας και η θνητότητα του ιού είναι 35%.
Ο ιός αυτός είναι ο γνωστός #peiNaMexri8anatou
Μην πανικοβαλλόμαστε όμως, δεν είναι μεταδοτικός στην Ευρώπη (προς το παρόν).

 

Χαζών μαζών επιφανών, κάθε σαλόνι, τάφος

16 3 2020

Δεν είναι τίποτα. Απλά μια, ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή (καμία σχέση με την κρισούλα που περάσαμε).
Απλά οι συντάξεις θα πρέπει να πέσουν στο 1/2 των σημερινών, οι μισθοί το ίδιο, οι δημόσιες δαπάνες (πχ σύστημα υγείας) το ίδιο. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδ. υπαλλήλους, ε, υπάρχει πάντα το συσσίτιο στην εκκλησία. Νταξ, κάποιοι δε θα αντέξουν και θα αυτοκτονήσουν, κάποιοι θα πεθάνουν απ' την πείνα, κάποιοι από τις ελλείψεις του συστήματος υγείας. Οι δαπάνες για άμυνα προφανέστατα θα παγώσουν, τα σύνορα θα ανοίξουν και άλλα τέτοια. Κατά τα άλλα "μένουμε σπίτι!" Τι γλυκό! "Χαζών μαζών επιφανών, κάθε σαλόνι, τάφος!"

 

Αλαζονεία από τη μια, δουλοπρέπεια από την άλλη

20 3 2020

Αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός, δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να το κάνει. Η εκκλησία είχε 99% υποταχθεί. Είκοσι λεπτά μετά την υποταγή, την πάτησε στο σβέρκο.
Θα μπορούσε η Εκκλησία να μην αυτο-αναιρεθεί με τα γλυκανάλατα όπως "ολίγη Θεία Λειτουργία τις Κυριακές 07:00-08:00". Δηλαδή "και με τον αρχιφύλαξ και με το χωροφύλαξ", αφού τόσο πρωί, και δεν θα πάει κανείς, και Λειτουργία θα γίνει. Όλα βολεμένα. Δεν ήξερε ότι "ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν"!
Δεν έπρεπε επίσης να υποβαθμίσει τη Θεία Λειτουργία σε θέατρο (με το αμίμητο "μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από την tv, το ίδιο είναι").
Έπρεπε να αφήσει την πολιτεία να κλείσει τους ναούς (όπως και έγινε πριν από λίγο), ενώ αυτή, θα αμύνονταν σθεναρά.
Αλλά αυτή η στάση προϋποθέτει πίστη και θάρρος και που να τα βρει κανείς αυτά σήμερα.
Αλίμονο, "το άλας εμωράνθη, και πλέον, εν τίνι αλισθησσόμεθα;"

 

Ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

20 3 2020

Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Ακολουθώντας τας επίσημας ενημερώσεις και τας συστάσεις των επιστημόνων και της θεοστάλτης ημών κυβερνήσεως, με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και μετά από την συμφορά όστις έχει θέσει σε θανάσιμον κίνδυνον την γλυκύτατην ζωήν ημών, όπως και τον ήρεμον βίον ημών καθορίζονται τα κάτωθι:
Προκειμένου τα πιστά μέλη της εκκλησίας να μην στερηθούν τας πατροπαράδοτας έτι δε και ευγενείς υμών συνήθειας, κατ’ οικονομίαν, υποδεικνύωμεν την λιτήν κατ’ οίκον τέλεση της Θείας Λειτουργίας από άρρενα μέλη εκάστης οικογένειας πιστών, από την ερχόμενη Κυριακή.
Άλλωστε, η παρασκευή της Θείας Μετάληψης είναι ευκολοτάτη. Δέον είναι (πλην όμως αφίεται εις την διακριτικήν ευχέρειαν της οικογένειας) όπως ο ανήρ φέρει κάτι μαύρο, ή πλουμιστό. Κατά τη διάρκεια δε της συμβολικής αναπαράστασης δέον είναι, όπως αναπαράγεται κατάλληλον αρχείο mp3 (αναρτημένου ήδη εις την ιστοσελίδαν μας), και καίεται λίβανος (ελλείψει δε αυτού, κοινά αρωματικά ινδικά ξυλίδια)
Γνωρίζωμεν αδερφοί ότι αυτή η πρακτική δεν είναι η πεπατημένη, πλην όμως σας διαβεβαιούμε ότι είναι το ίδιο. Ο Θεός ημών εβρίσκεται παντού. Εντός και εκτός ημών. Είναι μια υψηλοτάτη ιδέα όστις δεν δύναται να απειληθεί από τι εγκόσμιον. Η επιστήμη εκ Θεού εκπορεύεται. Υποτασσόμενοι εις αυτήν και εις τους λατρευτούς ημών επιστήμονας καθώς και στους εξοχότατους άρχοντες ημών, υπακούωμεν εις τον Θεόν. Έχουν γνώσιν οι ποιμένες ημών, αγαπητά ημών πρόβατα και πάντα θα εβρίσκονται επί των επάλξεων, θυσιαζόμενοι δια την προστασίαν των ιερών και των οσίων της πίστεώς ημών!
Αδερφοί, Ειρήνη ημίν, αγάπη μόνο … και σας ικετεύομεν, νίψατε πλήρως τας χείρας υμών, ως και ημείς νίψαμεν τας χείρας ημών!

 

Ηθικό δίλημμα

22 3 2020

Αριθμός θανάτων από ιό VS αριθμού θανάτων από οικονομική εξαθλίωση.
Το δίλημμα που τίθεται εν προκειμένω, είναι αυτό του κουναβιού που έχει πιαστεί στο δόκανο. Θα κόψει το πόδι με τα δόντια για να γλυτώσει, ή θα σώσει το πόδι και θα πεθάνει.
Η ελπίδα ότι θα τη γλυτώσει με τραυματισμένο πόδι είναι αυτή που τελικά θα το σκοτώσει.
Ηθικό δίλημμα, και άκρως θεολογικόν. Δεδομένου όμως του ελλείμματος πνευματικού ερείσματος (όπως περίτρανα αποδείχθηκε), μένουμε με ένα άκρως ρεαλιστικό και επιστημονικότατο δίλημμα που απαιτεί πραγματική λύση και όχι μυξοκλαίοντες πολιτικούς.

 

Τακτικιστές VS Στρατηγιστών

24 3 2020

Αδέρφια, δεν υπάρχει λόγος να καυγαδίζουμε μεταξύ μας
Εννοώ οι pro-panic με τους pro-cool.
Δε θα τα βρούμε ποτέ. Δεν είναι ότι οι μεν είναι πιο καλοί άνθρωποι και οι άλλοι είναι πιο κακοί. Δεν είναι οι μεν έξυπνοι και οι άλλοι ηλίθιοι (αυτό αποδεικνύεται εύκολα). Δεν είναι ότι δεν συμφωνούμε στα νούμερα, στις στατιστικές, στις απόψεις των επιστημόνων. Όλοι συμφωνούμε σε αυτά.

Απλώς για τους μεν, οι μερικές δεκάδες χιλιάδες νεκροί είναι πάρα πολλοί, ενώ για τους δε, είναι πάρα, μα πάρα πολύ λίγοι.
(Σε σχέση πάντα με τα λαμβανόμενα μέτρα και τις επιπτώσεις τους στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στην οικονομία).

Σημ: Για κάποιους που ισχυρίζονται πως οι ζωές έχουν προτεραιότητα σε σχέση με την οικονομία, θα ήθελα να επισημάνω πως, λόγω οικονομίας, πεθαίνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,15.000 παιδιά από πείνα (World Health Organization).
Δηλαδή, οι pro-panic κοιτούν το δένδρο, ενώ οι pro-cool κοιτούν το δάσος.
Συναισθηματικοί ρεαλιστές τακτικιστές VS Ώριμων Ρεαλιστών στρατηγιστών.
Είναι θέμα φύσει ταλάντων. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια χαρίσματα. Κι αυτό, για να συγκροτούμε κοινωνίες (έστω της χρείας). Η κοινωνία χρειάζεται όλους τους τύπους ανθρώπων. Και "στρατηγούς" και "αξιωματικούς" και "επιτελείς" και "στρατιώτες".
Όμως μια κοινωνία νοσεί, όταν διοικούν οι "στρατιώτες" (τη φύσει).

 

Η νοημοσύνη μιας συλλογικότητας

26 3 2020

Να έχουμε στο νου ότι η νοημοσύνη μιας συλλογικότητας (όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή η συλλογικότητα), δεν είναι άθροισμα ατομικών. Είναι ο μέσος όρος.
Αν προσθέσουμε και την ψυχολογία του όχλου, τότε να είμαστε φειδωλοί στην εμπιστοσύνη που της δείχνουμε.

Δηλαδή αυτό το "... είναι δυνατό τόσο πολλοί να κάνουν λάθος!", (προσφιλές προπύργιο αντίστασης στη λογική), χάνει την βαρύτητά του.

 

Σύνδρομο Στοκχόλμης (μια κατανοητή ερμηνεία)

27 3 2020

Κανείς δε διαφωνεί με την επιστημονική θέση, ότι μεταξύ ΜΜΕ-θεατών, ισχύει σχέση "έμπορος-εμπόρευμα" (βλ. Σημ).
Όμως, επειδή το εμπόρευμα στην περίπτωσή μας είναι ανθρώπινα όντα, υπάρχει εδώ ένα έλλειμμα ηθικής (βλ. πορνεία, δουλεμπόριο), που "αναβαθμίζει" τη σχέση σε "θύτης-θύμα".
Εύκολα αναγνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου Στοκχόλμης σε αυτή τη σχέση.

1) Θετικά συναισθήματα προς το θύτη που μας κακοποιεί και μας ελέγχει (ΜΜΕ).
2) Θετικά συναισθήματα από το θύτη (ΜΜΕ), προς το θύμα (πχ, οι δημοσιογράφοι που μας υπηρετούν!... κλπ)
3) Υποστηρικτική συμπεριφορά από το θύμα προς το θύτη (πχ, καλά τα λένε, κοίτα τι γίνεται! ... κλπ).
και ...
4) ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του θύματος να καταστρέψει την "σχέση" του με το θύτη.

Σημείωση: "...Στην περίπτωση της τηλεόρασης είναι σφάλμα να θεωρούμε ότι ο πελάτης είναι ο τηλεθεατής. Αν εξετάσουμε την πράξη συναλλαγής από την οποία χρηματοδοτείται το σύστημα, τότε ο πωλητής είναι ο σταθμός, ο πελάτης είναι ο διαφημιζόμενος, η οικονομική συναλλαγή είναι η αγορά διαφημιστικού χρόνου, το προϊόν είναι ο τηλεθεατής ενώ το τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι απλά η διαδικασία με την οποία αποκτάται το προϊόν, δηλαδή η προσοχή του τηλεθεατή"
(Δρ. Αθανάσιος Ν. Σαμαράς)

 

Μέσα στη χούφτα μας παλινδρομεί ο κόσμος μας.

28 3 2020

Ο ιός του AIDS έβαλε τέρμα στις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις. Ο covid-19 βάζει τέρμα σε κάθε σχέση.
Και καλά, τις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις, τις αντικαταστήσαμε με τα πορνοσάιτ (οι Ιάπωνες με κάτι κούκλες), τις άλλες σχέσεις με τι θα τις αντικαταστήσουμε;
Κι αυτές με το ίντερνετ μάλλον.
Τελικά το μόνο μέρος του σώματος μας που θα αλληλεπιδρά με το περιβάλλον, θα είναι τα δάκτυλά μας, αφού ο νους μας έχει πάψει προ πολλού να χρησιμοποιείται. Μέσα στη χούφτα μας θα παλινδρομεί ο κόσμος μας.

 

Οι παρτάκηδες

31 3 2020

Οι περισσότεροι μενουμεσπίτιδες χλευάζουν την Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Τι διαφορά όμως έχει η Γκρέτα από τους μενουμεσπίτιδες;
Αυτή λέει "πάρτε μέτρα γιατί θα πεθάνουν τα παιδιά σας".
Οι μενουμεσπίτιδες λένε "πάρτε μέτρα γιατί θα πεθάνουμε εμείς".
Πάρτε το χαμπάρι. Δεν είστε υπεύθυνοι πολίτες. Θλιβεροί παρτάκηδες είστε.

 

 

Χεσμεντέν

31 3 2020

Αυτός που χτες ξετσίπωτα, στο νου είχε ασελγήσει,
μηδενιστής και κυνικός και ότι του καπνίσει,
σήμερα με συνθήματα, γι ‘’αγώνες’’ θα μιλήσει,
το χάρο που παραφυλά, μπας και καθυστερήσει,
μια ζαρωμένη σάρκα που πολύ, την έχει αγαπήσει,
για λίγο ακόμα ζωντανή με βία να κρατήσει.
…………….
Φλομώσαμε ναρκωτικά μα τέλειωσαν οι χίπηδες,
τρόφιμοι γίναν οι μισοί, κι άλλοι μισοί σερίφηδες.

ΝΛ

 

 

Οι ''υπεύθυνοι''

1 4 2020

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι κατά το καλοκαιράκι και μετά, θα γεμίσει το fb και οι δρόμοι με αγανακτισμένους απ' τα νέα οικονομικά μέτρα λόγω κορονοϊού (ο οποίος θα είναι η δικαιολογία όλων των κυβερνήσεων της επόμενης 10ετίας).

Θα λες μετά σε κάποιους απ' αυτούς ...... μα καλά, εσύ δεν ήσουνα που έλεγες "μένουμε σπίτι, κλείστα όλα", "μπράβο πρωθυπουργάρα μας", "μείνε μέσα ρε ανεύθυνε!" ?

Και τότε θα σου απαντάνε.... "τι σχέση έχει ρε το ένα με το άλλο!",
"μη μπερδεύεις την ..... με την ...." ....... και αλλά τέτοια υπεύθυνα....

Θα κρατήσω αυτό το ποστ και μετά θα το παίζω μέντιουμ (να βγάλουμε και τίποτα από αυτή μην ικανότητα που έχω).

 

 

Η κοινωνία νοσεί

1 4  2020

Μια κοινωνία νοσεί αθεράπευτα όταν αποδέχεται την καταστρατήγηση του Συντάγματος (περί ατομικών ελευθεριών). 
Και μια κυβέρνηση είναι για δέσιμο, όταν για να καταπολεμήσει έναν ιό, απαγορεύει το ψαροντούφεκο.

 

 

Η ταφόπλακα της Εκκλησίας

2  4  2020

Αυτό που λέμε "Επίσημη Ελλαδική Εκκλησία", με τη σημερινή ανακοίνωσή της, κατέληξε. Μπήκε και η ταφόπλακα.
Αυτό δεν είναι κακό. Είναι λυτρωτικό. Οδυνηρό είναι να τη βλέπεις να ψυχορραγεί τόσα χρόνια, αδυνατώντας να κάνεις κάτι. Είναι φυσιολογικό η βαριά αρρώστια να φέρει θάνατο.
Ο θάνατος αυτός όμως θα φέρει νέα ζωή. Έτσι έπρεπε να γίνει.

 

 

Κυβερνητικό Συμβούλιο μερικές βδομάδες πριν

2  4  2020

- κ. πρωθυπουργέ, έχουμε θέμα. Ο ιός ήρθε Ελλάδα
- ωχ ...και το ‘’Μάτι’’ ρε γαμώτο, είναι πολύ πρόσφατο. Τι κάνουμε;
- δεν μας έχει ξανακάτσει τέτοιο πράγμα
- οι άλλοι τι κάνουν;
- η Κίνα έχτισε νοσοκομείο χιλίων κλινών σε δέκα μέρες.
- γκλουπ! ... κάτι άλλο;
- να φτιάξουμε ΜΕΘ!
- γκλουπ! … σύνελθε παιδί μου … ελλ. δημόσιο και ΥΟLO!!! …. κάτι άλλο;
- ... η Κίνα έβαλε σε καραντίνα μια επαρχία της.
- μμμμ ..... θα αντιδράσουν οι δικοί μας...
- όχι εάν σπρώξουνε λίγο τα ΜΜΕ ... έχουμε δικά μας αρκετά, .... μμμ... όλα!
- κι αν μας καταλάβει ο κόσμος, με το σύνταγμα τι κάνουμε;
- ... μπα... θα έχουν χεστεί απάνω τους. Τους λίγους, θα τους πούμε ανεύθυνους, ηλίθιους ... και τέτοια ... Αφήστε το πάνω μας, θα τους δείχνουμε όλη μέρα κλαψομούνηδες και φέρετρα....
- … και με την οικονομία;
- .... χαχα, μ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Ο ιός θα μας ξελασπώσει για 3 χρονια Ξέρετε εσείς ... "θέλαμε αλλά ... και τέτοια". Θα φτιάξουμε και ένα ασφαλιστικό μούρλια!!
- και με τα άλλα τρέχοντα, τι θα κάνουμε; Εννοώ, μετανάστες, Τούρκους, ΑΟΖ και τόσα άλλα χαζά.
- χεχε, όλοι θα κοιτούν τη τσέπη τους και θα ησυχάσουμε, αφού! χαχα
- και οι υπόλοιπες χώρες, πως θα αντιδράσουν; μη μας αδειάσουν!
- χεχε … μην ανησυχείτε … αφήστε το ντόμινο να λειτουργήσει, χεχε ...
- οκ προχωράμε...

 

(... ο παραπάνω διάλογος είναι προϊόν δημιουργικής φαντασίας)

 

Μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για οικονομική ενίσχυση

2 4 2020

- μάνα τι θα μαγειρέψεις σήμερα;
- έχω στο ψυγείο κάτι κυβερνητικές εξαγγελίες γιαχνί από προχτές και σκέφτομαι να φτιάξω τις σημερινές εξαγγελίες με πατατούλες στο φούρνο!
- Άντε μάνα, Καλή όρεξη! Και να πλένεις τα χέρια σου....
......................
Συζήτηση με τη μάνα μου, που παίρνει 376 ευρώ σύνταξη (ήταν 380 αλλά αυτό το μήνα, υπέστη μια μείωση), μετά από 40 χρόνια εισφορών ΤΕΒΕ του αείμνηστου πατρός μου.

 

Εκκλησία και πολιτεία

3 4 2020

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ερωτική εξομολόγηση... ουπς συγγνώμη, την ανακοίνωση της ΔΙΣ ήθελα να πω. Απομονώνω τα παρακάτω.
Η Εκκλησία της Ελλάδος:
- Κατανοεί την κυβέρνηση
- Εκτιμά την κυβέρνηση
- Προτρέπει για υπακοή στην κυβέρνηση
- Αποδέχεται την κυβέρνηση
- Χαιρετίζει την κυβέρνηση
- Πηγή ύδατος οι δηλώσεις της υπουργού της κυβέρνησης

Το σουρεάλ της υπόθεσης όμως, δεν είναι αυτή καθ' αυτή η άνευ όρων υποταγή. Το τραγικό είναι η δικαιολόγηση της υποταγής, με την επίκληση του πλέον αντισυστημικού πατριάρχη της ιστορίας. Αυτόν που πολέμησε και πολεμήθηκε από την εξουσία όσο κανείς άλλος. Τον Αγ. Ιωάννη το Χρυσόστομο!

 

Αναρχοκομμουνισμός και κορονοϊός

3 4 2020

Εκεί στον αναρχοκομμουνιστικό χώρο, όλα καλά;
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση!
Χαθήκατε ρε παιδιά. Κάνας εμπρησμός, καμιά τζαμαρία, κάνα σπρέι; 

Εκεί στα Εξάρχεια κανείς;
Δεν σας ενοχλεί τίποτα;
Ένας τοσοδούλης ιός σας έκανε συστημικούς;

 

 

Μαρξισμός - Καπιταλισμός : 1-1

5 4 2020

Επειδή για το πλήθος, η ιστορική μας γνώση δεν ξεπερνά τη χρονική περίοδο της ζωής μας, να επισημάνω ότι η δογματική θέση "σκοπός αγιάζει τα μέσα" η οποία ρίσεντλι έχει γίνει η σημαία της κυβέρνησης και κάθε ενός από εμάς, είναι η κυρίαρχη μαρξιστική (και δη τροτσκιστική θέση), όπως φυσικά και χιτλερικό δόγμα.
Μαρξισμός και καπιταλισμός επιβεβαιώνονται εδώ ως οι δύο όψεις του νομίσματος "ιστορικός υλισμός" (ιστορικός υλισμός=βεβαιότητα ότι η πραγματικότητα εξαντλείται στην υλική της υπόσταση).
Η βάση είναι η υλική πραγματικότητα της ζωής (Μαρξ) και όλα τα υπόλοιπα είναι εποικοδόμημα στην υλική πραγματικότητα. Υλική πραγματικότητα της ζωής σημαίνει, υγεία, εργασία, παραγωγή και ανταλλακτικές σχέσεις.
Με βάση τα παραπάνω εύκολα διαπιστώνουμε ότι;
Μαρξισμός - Καπιταλισμός : 1-1
Σύριζα - ΝΔ : ισοπαλία (100 - 100)

Τουτέστιν εδώ μπαίνουν δύο καίρια ερωτήματα.
1) πόσο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ είναι ο σημερινός ΝΔκρατης;
2) πόσο ΝΔ είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ;

 

Ανάσταση και δούλοι

19  4 2020

Σιγά σιγά, αυτή η παρωδία ξεσκεπάζεται. Είναι όμως αργά. Η ανθρωπότητα έχει χάσει δυνητικώς, όλα όσα κέρδισε σε ατομικές ελευθερίες τα τελευταία 200 χρόνια.
Ο "κόσμος" έχει για άλλη μια φορά θριαμβεύσει.
Υπέρτατο αγαθό, έπαψε να είναι η ελευθερία. Υπέρτατο αγαθό, είναι πλέον η ΥΓΕΙΑ.
Όμως ο κόσμος έτσι είναι!
Η Ανάσταση του Χριστού, απευθύνεται σε ελεύθερους ανθρώπους.
Δεν απελευθερώνει με το ζόρι.
Δεν πεθαίνεις δούλος και ανασταίνεσαι ελεύθερος. Όποιος πεθαίνει δούλος, ανασταίνεται δούλος.

 

Οι δούλοι και η ιστορία

20 4 2020

Ευτυχώς και τώρα και πάντα, υπάρχουν κάποιοι λίγοι που ‘’σώζουν’’ τα προσχήματα.
Έτσι στο μέλλον, τα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας θα γράφουν ότι, οι Έλληνες πρώτοι απ’ όλους, αντιστάθηκαν στη λαίλαπα της παραπληροφόρησης και δεν προσκύνησαν τον αυταρχισμό, προτιμώντας να πεθάνουν από έναν αμφισβητούμενο ιό, παρά να γίνουν δούλοι σε χέρια ανήθικων αρχόντων που λυμαίνονταν το κράτος εκείνη την μακρινή περίοδο του μετα-νεωτερικού μεσαίωνα.

Ψευδώς και υπερβολικώς, για παιδαγωγικούς λόγους, η ιστορία θα γραφτεί έτσι, διότι, «ένας λαός γράφει την ιστορία του όχι για να αφηγηθεί το παρελθόν του, αλλά για να δηλώσει αυτό που θέλει να είναι στο μέλλον» (Richard Rorty).

Οπότε, οι προσκυνημένοι μπορούν να παραμείνουν δούλοι. Η ιστορία θα τους ξεχάσει! Κι ας είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Θα τους ξεχάσει, μέχρι να βγει ο Τατσόπουλος του μέλλοντος να τους αποκαλύψει, δημιουργώντας μια νέα γενιά δούλων.

Και φτου κι απ’ την αρχή.

 

Eπίσκεψη Τσίπρα σε ''Αττικόν''

23 4 2020

Λέει ο διευθυντής στο νοσοκομείο "Αττικόν" (βλ.σχόλιο), "Έχουμε 30 κλίνες για covid εκ των οποίων τώρα είναι κατειλημμένες οι 7". Και ρωτά ο Τσίπρας, "στο peak, πόσο ήταν;". Και του απαντά ο άλλος "τώρα είμαστε στο peak!".

Το βασικό επιχείρημα της δικαιολόγησης των άδειων νοσοκομείων (ακόμα και των νοσοκομείων αναφοράς), από τους υποστηρικτες των μέτρων είναι,
"επειδή υπήρξαν τα μέτρα, γι αυτό είχαμε λίγα περιστατικά", "εάν δεν πέρναμε τα μέτρα, τώρα θα θρηνούσαμε εκατόμβες θυμάτων".

Αυτό βέβαια είναι ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΙΑ. Και η ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΙΑ είναι επιχείρημα, αλλά όχι ισχυρό.
Διότι εάν αρχίσουμε τις ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΙΕΣ, τότε μπορούμε να πούμε, ΠΙΘΑΝΟΝ να έχει ήδη νοσήσει η μισή Ελλάδα (ή έστω ένα τεράστιο ποσοστό) και έχουμε μόνο 100 νεκρούς, από τους οποίους ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕ ότι δεν πέθανε κανείς "από covid", αλλά πέθανε "με covid" (όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά, να ρωτήσει να του εξηγήσω).

Οπότε ΠΙΘΑΝΟΝ, η θνησιμότητα του covid είναι εξαιρετικά μικρότερη της εποχικής γρίπης.

ΕΑΝ λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα, τότε πως θα απολογηθούμε σε μια ΠΙΘΑΝΟΝ κατεστραμμένη οικονομικά γενιά, στην οποία ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕ, ότι θα πεθάνουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας (και μην ξεχνάμε την αξία μιας ανθρώπινης ζωής), περισσότεροι από φτώχεια, απελπισία, σε ένα ΠΙΘΑΝΟΝ χρεοκοπημένο κράτος που ΠΙΘΑΝΟΝ να αδυνατεί να τους παρέχει στοιχειώδες σύστημα υγείας;

https://youtu.be/cKYZommO8uc

 

 

Ότι πουν οι ειδικοί

24 4 2020

Ξέρω, ξέρω!

Θα πεταχτούν κάποιοι να πουν, δε βλέπεις τι λένε οι ειδικοί!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα της εξουσίας, από το, "κάνουμε ότι μας λένε οι ειδικοί".

Κατ' αρχήν, εάν αυτό ήταν αληθές, τότε η πολιτική και γενικότερα η εξουσία θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. 

Κάθε πολιτικό κόστος θα το χρεώνονταν οι "ειδικοί". Στην ουσία θα κυβερνούσαν οι ειδικοί.

Τι ωραίο πράγμα. Καμία απόφαση από τον πολιτικό. Ότι πει ο ειδικός! Ο γιατρός, ο οικονομολόγος, ο εκπαιδευτικός, ο στρατιωτικός. 

Κι εγώ θα μπορούσα να είμαι ο πλέον επιτυχημένος πολιτικός και απορώ γιατί δεν έγινα (ουπς, ξέχασα, είμαι φτωχός και κάθε ψήφος έχει ένα πολύ συγκεκριμένο κόστος).

Όσοι έχουμε υπηρετήσει σε διοικητικές θέσεις, γνωρίζουμε ότι κάθε "διοικητής", προκειμένου να διοικήσει, διαλέγει μεταξύ των "ειδικών" αυτούς που εμπιστεύεται, ή αυτούς με τους οποίους συμφωνεί. Όμως, το μεγαλύτερο προσόν ενός διοικητή, που είναι η ικανότητα να διαλέγει "προσωπικό", σχεδόν πάντα εκφυλίζεται σε επιλογή προσωπικού που συμφωνεί μαζί του.

Άρα, αυτό το επιχείρημα "το λέει ο επιστήμονας", πάει περίπατο. Κι αυτό διότι ένας άλλος επιστήμονας θα έλεγε ακριβώς το αντίθετο. 

Που θέλω να καταλήξω. 

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη της επερχόμενης οικονομικής καταστροφής. 

Το ότι η καταστροφή έχει παγκόσμια χαρακτηριστικά, δεν υποβαθμίζει την ευθύνη.

Διότι ως μάντης που είμαι το βλέπω να 'ρχεται.

Ο καημένος ο Τσιόρδας, θα είναι ο πρώτος που θα θυσιαστεί στο βωμό της κυβερνητικής εξιλέωσης. 

"Κάναμε ότι έλεγαν οι ειδικοί", θα πουν."Δε φταίμε εμείς".

Αυτό που δε θα πουν, είναι ότι διάλεξαν τους ειδικούς που τους βόλεψαν (τα αρνιά).

 

Η πανδημία πείνας, ο κυνισμός και ο διάβολος

25 4 2020

Τις προάλλες έκανα μια ανάρτηση σχετική με την αμετροέπεια των κυβερνώντων, των ΜΜΕ, αλλά και του απλού κόσμου, σχετικά με τον πανικό που έχει ως συνέπεια τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω κορονοϊού. Κι αυτό διότι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πεθαίνουν 8.000-15.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών (ΟΗΕ) από πείνα και αυτό δεν αποτελεί καν είδηση. 

Τώρα ο ΟΗΕ μιλά πλέον ανοικτά για την επερχόμενη πανδημία πείνας με 300.000 νεκρούς ΤΗ ΜΕΡΑ λόγω των μέτρων για την αποφυγή λιγοστών σχετικά θανάτων ''με κορονοϊό ''.

Μετά από κάτι τέτοιες αναρτήσεις, και παρότι το θέμα δεν αφορά μόνο στην Αφρική αλλά σε όλο τον πλανήτη, γίνομαι αποδέκτης οργισμένων ενστάσεων του τύπου:

- Και τι μ' αυτό και ο κορονοϊός είναι σημαντικό θέμα!

- Ας μην γεννάνε οι αφρικανοί σαν κουνέλια!

- Ας μορφωθούν οι αγράμματοι! 

- Ας δουλέψουν! 

- Ότι και να κάνουμε αυτοί θα πεθαίνουν. Είναι μια μόνιμη κατάσταση!

- Ότι και να τους δώσεις θα το σπαταλήσουν και πάλι θα πεθαίνουν!

- Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα για να τα ταΐσεις!

- Τι φταίμε εμείς για την κατάστασή τους!

Εάν τώρα κάποιος με τον ίδιο κυνισμό υποστηρίξει τα παρακάτω:

- Ας παθαίνουν τα παππούδια, πόσο πια θέλουν να ζήσουν!

- Ούτως ή άλλως θα παθαίνανε, τι να κάνουμε!

- Ας πρόσεχαν οι ευπαθείς ομάδες, τα θέλανε και τα πάθανε!

- Θα σωθεί και το ασφαλιστικό! 

- Η γρίπη σκοτώνει πιο πολλούς!

- Τα παιδιά και οι νέοι πεινασμένοι, έχουν προτεραιότητα, όχι οι παχύσαρκοι ετοιμοθάνατοι!

- Θα πέσει έξω η παγκόσμια οικονομία και θα 'χουμε πολλούς θανάτους! 

.... αμέσως θα θεωρηθεί διάβολος.

Ξεχνάμε όμως ότι η μεγαλύτερη ικανότητα του διαβόλου είναι η διαβολή. Ποτέ δεν τον αντιλαμβάνεσαι ως διάβολο. Πάντα ως ορθολογικό και δίκαιο.

 

Τα οικονομικά δεδομένα

26 4 2020

Παίρνω τηλέφωνο την 80χρονη μάνα μου (αυτήν με τα 376 ευρώ σύνταξη, μετά από 40 χρόνια εισφορών ΤΕΒΕ του πατέρα μου) και της εξηγώ ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2020 δεν είναι πλέον στόχος. Μάνα (της λέω), να ξέρεις ότι η ύφεση της τάξης του 6-10%, θα καλυφθεί εν μέρει από την EΕ.

Επίσης μάνα (της ξαναλέω), το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι πάνω από το 5% του ΑΕΠ, κι ενώ το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα εκτιναχθεί στο 186%, η Ελλάδα κέρδισε τις εντυπώσεις παγκοσμίως, κάτι που εμπνέει αισιοδοξία για το 2021.

Δεν μπορούσα να μην της ξεκαθαρίσω ότι, η αποδοχή από την ΕΚΤ των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας – τα οποία δεν έχουν Investment grade – αναμένεται να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τις αποδόσεις των ομολόγων, μετριάζοντας έτσι μέρος των χρηματοδοτικών ανησυχιών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Τόνισα ιδιαιτέρως ότι, η δομή του χρέους όπως και τα ταμειακά μας αποθέματα θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις χρηματοδοτικές μας ανάγκες!

Ησύχασε η καημένη!

Οι δούλοι

27 4 2020

Ο δούλος δεν είναι ένα ον, de facto αξιοκαταφρόνητο.

Πολλές φορές, η γέννηση από γονείς δούλους και η ανατροφή σε καθεστώς δουλείας, η ανάγκη επιβίωσης, η λιγοψυχία, η εκ γενετής φυσική αδυναμία, η χαμηλή νοημοσύνη, η νοσηρή χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι ψυχικές νόσοι (φοβίες), η ανταπόδοση στην εύνοια του προστάτη, είναι δυνατό να μεταλλάσουν κάποιον, από άνθρωπο σε δούλο.

Δούλος δηλαδή, είναι μάλλον ένα αξιοθρήνητο και όχι κατ' ανάγκη ένα αξιοκατάκριτο ον.

Η δουλεία όμως είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντα θα αποτελεί μοναδική ανθρωπολογική έκπτωση.

Κι αυτό διότι υποβιβάζει τον άνθρωπο στη τάξη των ζώων, αφού μόνο ο άνθρωπος έχει την ελευθερία, ως ουσία της ύπαρξής του.

Η ψυχοσωματική αυτή μετάλλαξη είναι αφύσικη και ιδιαζόντως νοσηρή. 

Η "δουλεία" σήμερα πλασάρεται από την εξουσία, την Εκκλησία και τα ΜΜΕ, ως υπεύθυνη επιλογή που υπηρετεί έναν ευγενή, σχεδόν υπερβατικό σκοπό. Αυτή η ειδωλοποίηση του σκοπού, καθιστά κάθε αμφισβήτηση της δουλείας, "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", άξιο κάθε απόλυτα κατασταλτικού μέτρου. Αυτή ακριβώς η απόλυτη κατασταλτικότητα, σε συνδυασμό με την ήπια αλλά εντατική ψυχική δουλαγώγηση, αναιρεί το αφήγημα της ιερότητας του σκοπού.

Ένας ιερός σκοπός, ποτέ δεν επιτυγχάνεται με ανίερα μέσα.

Θυμίζει τους γαιοκτήμονες του προ εμφυλιακού αμερικανικού νότου, που δουλαγωγούσαν τους μαύρους τους, με παρόμοιες πρακτικές και κηρύγματα υποταγής, τα οποία μάλιστα στήριζαν σε βιβλικά χωρία, αφού συν τοις άλλοις, οι ιδιοκτήτες ήταν και ‘’καλοί χριστιανοί’’. 

https://www.pare-dose.net/4166

 

Η αυτοφυλάκιση των δούλων

28 4 2020

Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα από την απρόσμενη και πρωτόγνωρη για μένα εμπειρία της οικειοθελούς υποδούλωσης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Πέρασα δύο μήνες απίστευτης σαστιμάρας που δεν με άφηναν να σκεφτώ καθαρά.

Τώρα που τελειώνουν όλα αυτά, ξεκαθάρισε το μυαλό μου.
Μετανιώνω τώρα.
Γιατί με πείραξε; Δεν βίωσα κανένα πραγματικό περιορισμό. Δεν ανέστειλα, καμία δραστηριότητά μου. Δεν έχασα ούτε ένα σεντ, ως κρατικοδίαιτος.
Δεν έχω παιδιά να μένουν μαζί μου, δεν έχω παππούδες κοντά μου.
Απόλαυσα τον ήλιο όλο δικό μου.
Απόλαυσα τους δρόμους ανοιχτούς, όλη τη φύση δική μου.
Απόλαυσα τον καφέ μου, με ένα δύο ελεύθερους φίλους. Δεν με πείραξε η καφετέρια, ποτέ δεν ήμουν φαν της σαρδελοποίησης.
Απόλαυσα τον εκκλησιασμό στον καναπέ με φραπεδιά, πρωινό και τουαλέτα (για ώρα ανάγκης)

Λυπάμαι που θα τελειώσει όλος αυτός ο παράδεισος που κατάφερε ο εγκλεισμός των δούλων.
Ζούσα σε ένα παράδεισο και δεν το κατάλαβα. Φαγητό, ύπνος, αθλητισμός, ηλιοθεραπεία, μουσική, διάβασμα, fb. Και όλα αυτά με κρατική επιχορήγηση.

Τώρα, θα εισβάλλουν ξανά στον παράδεισό μου οι δούλοι. Θα τον γεμίσουν σκουπίδια και καυσαέριο. Θα τον ηχορυπάνουν. Θα διαλύσουν κάθε αισθητική με τις μάσκες και τα γάντια τους.
Θα ξεκινήσουν πάλι οι πορείες και τα μποτιλιαρίσματα, οι κλοπές και οι ρουβίκωνες.

Ήδη νοσταλγώ την περίοδο αυτοφυλάκισης των δούλων. Σε λίγο θα ξαμοληθούν όλοι ελεύθεροι και λιμασμένοι.

Ας ελπίσουμε να 'ρθει γρήγορα το φθινόπωρο. Να μας ξανάρθει πάλι ο ευλογημένος κορωνοιός. Να ξεβρωμίσει πάλι το περιβάλλον από τα μιαρά δουλικά.
Αυτή τη φορά θα είμαι προετοιμασμένος να το απολαύσω.
Λίγη υπομονή.

 

Η κανονικότητα ως ευφημισμός

29 4 2020

Το νόημα των λέξεων δεν είναι το ίδιο σε κάθε εποχή.
Για παράδειγμα η λέξη δοσίλογος, επινοήθηκε για να δώσει τεκμήριο αθωότητας στους προδότες. Να είναι αυτοί "υπό καθεστώς απολογίας". Να δώσουν λόγο.
Σιγά σιγά, ξεθώριασε η αρχική αυτή νοηματοδότηση και πλέον δοσίλογος=προδότης.

Έτσι θα γίνει και με τη λέξη "κανονικότητα".
Στο μέλλον "κανονικότητα", θα σημαίνει την "περίοδο που κυβερνούν δοσίλογοι".

Στο μέλλον θα λέμε "ποτέ πια κανονικότητα", ή "η τάδε χώρα έχει κανονικότητα".

 

Επιστημονική άποψη

30 4 2020

Πάντως ένα καλό βγήκε από αυτή την κρίση. Μάθαμε και κάτι. Η επιστημονική άποψη έχει τεράστια βαρύτητα, ανυπολόγιστη αξία και απόλυτη αξιοπιστία ...... για μια μέρα μάξιμουμ!

 

Όπιο του λαού

01 5 2020

Θα λένε στο απώτερο μέλλον (10.000 μ.Χ) …
"οι άνθρωποι τότε (σήμερα) δημιούργησαν
θεούς για καθετί που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γύρω τους. Μη μπορώντας να κατανοήσουν τη φυσικότητα του φαινομένου του θανάτου, όπως και την αναγκαιότητά του, έφτιαξαν και λάτρεψαν δυο μεγάλους θεούς. Το θεό της Υγείας και το θεό της Επιστήμης.

Στο βωμούς των ειδώλων αυτών, απ' τον πρωτόγονο φόβο τους, θυσίαζαν καθημερινά και αδιαλείπτως, πολλές αξίες. Την ελευθερία τη αξιοπρέπεια, την τόλμη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη.

Ήταν η εποχή που η θρησκεία ήταν το "όπιο του λαού", "το δεκανίκι του υπανθρώπου".

 

ζούμε πολύ, "για να τα δούμε όλα''

2 5 2020

Πάντα θεωρούσα ότι για τον άνθρωπο, δεν έχει ιδιαίτερη αξία εάν θα ζήσει πολλά, ή λίγα χρόνια.
Προσφάτως άλλαξα γνώμη και κατάλαβα για ποιο λόγο ζούμε τόσο πολύ.
Ζούμε τόσο πολύ για "να τα δούμε όλα". Να δούμε τη μηδενική ατομική εξέλιξη.
Να νιώσουμε την κυκλικότητα της ιστορίας της ‘’εξέλιξης’’ σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.
Να συνειδητοποιήσουμε, ότι χωρίς το χαρτί υγείας και τον ηλεκτρικό διακόπτη, είμαστε ακριβώς οι ίδιοι όπως εκατομμύρια χρόνια πριν.
Έχουμε την διαφορά που παρατηρείται στην εξέλιξη του άγριου πίθηκου με αυτή του εξημερωμένου πίθηκου.
Ο ίδιος πίθηκος, η ίδια νοημοσύνη, το ίδιο όριο ζωής, τα ίδια ένστικτα. Η μόνη διαφορά είναι ότι, ο εξημερωμένος πίθηκος έχει τις μπανάνες έτοιμες στο πιάτο του και κάποιος (η συλλογική νοημοσύνη) του σκουπίζει τα περιττώματα. Ο ίδιος πίθηκος, με μόνη διαφορά ότι μαθαίνει τελικά να ανοίγει ένα μπουκάλι ξεβιδώνοντας το, κάτι που το κάνουν τα χταπόδια από τη γέννησή τους.
Σημείωση: Κάθε σχέση με το ανθρώπινο υποείδος επονομαζόμενου ως "κορονοιoάνθρωπου" είναι συμπτωματική

 

Τόσοι πολλοί δούλοι;

2 5 2020

Όταν ζορίζονται οι "ορθολογιστές" και όλοι οι ανέραστοι λάτρεις της επιστήμης, αρχίζουν το ίδιο τροπάριο.....
"το ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική απάντηση γι αυτό το φαινόμενο τώρα, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει στο μέλλον!"

Το ίδιο βέβαια μπορεί να ειπωθεί και για την υστερία του κορονοϊού ......
"το ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική απάντηση γι αυτή την υστερία τώρα, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει στο μέλλον!"

Σημείωση: φυσικά το πιο πιθανό είναι να ισχύει το .....
"ΝΑΙ, είναι δυνατό τόσοι πολλοί να είναι τόσο δούλοι" και δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος να μην ισχύει αυτό

 

Ενημέρωση

2 5 2020

Δε θέλω να σας τρομοκρατήσω και μου πάθετε τίποτα, αλλά απλά για λόγους ενημέρωσης να σας πω ότι σήμερα πέθαναν 166.000 άνθρωποι παγκοσμίως και 329 στην Ελλάδα. Αααα να μην ξεχάσω και μια 76χρονη "με κορονοϊό" και άλλα νοσήματα.

 

"Support art workers" ... ε, όχι!!

5 5 2020

Κυκλοφορεί τώρα τελευταία (που άρχισε να φαίνεται το φιάσκο και οι οικονομικές του επιπτώσεις, που μερικοί φωνάζαμε εδώ και 3 μήνες), ένα ωραίο σύνθημα.
"Support art workers". Δηλαδή,
"Υποστηρίξτε τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού".

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Οι άνθρωποι των "τεχνών και του πολιτισμού", συντάχθηκαν πλήρως με την κυβερνητική πολιτική. Τη στήριξαν και συνεχίζουν να τη στηρίζουν σύσσωμοι. Ο άνθρωποι αυτοί, οι κατ' εξοχήν πρεσβευτές της ελευθερίας, στρατεύτηκαν όλοι "εκόντες άκοντες", υπέρ των πιο φασιστικών πρακτικών ever. Ακόμα και τώρα που ξηλώνεται το κουβάρι του ψέματος και της προπαγάνδας, αυτοί συνεχίζουν την υποστήριξη απτόητοι, ζητιανεύοντας ως θλιβεροί ζήτουλες, λίγα κυβερνητικά ψίχουλα.

Δεν ξεχνώ ότι στο 82% των πολιτών που στήριξαν όλα αυτά τα υστερικά μέτρα, συμπεριλαμβάνεται και το 82% των ανθρώπων των "τεχνών και του πολιτισμού", είτε αυτοί είναι επώνυμοι είτε είναι ανώνυμοι. Στο δε υπόλοιπο 18%, μη φανταστείτε ότι αναλογούν 18% αμφισβητίες. Συμπεριλαμβάνεται ένα 5% "δεν ξέρω δεν απαντώ". Άρα, ποιους θα πρέπει να στηρίξω; Αυτούς που συνέπραξαν στην υποδούλωση μου;
Αυτούς που συνεργάστηκαν με τον δυνάστη!
Το ίδιο έκαναν οι δοσίλογοι στη γερμανική κατοχή. Προσπαθούσαν να πείσουν τους Έλληνες πως η υποταγή και η συνεργασία είναι για το καλό τους. Οι Ελληνες όμως μετά τους εκδικήθηκαν (δυστυχώς ελάχιστους, οι περισσότεροι τη γλύτωσαν και έφτιαξαν το μεταπολεμικό ελλαδικό κράτος).
Όχι! Δε θα συμπράξω ποτέ με τους δυνάστες μου. Δε θα συμπράξω ποτέ με τους δοσίλογους. Δεν θα γίνω ποτέ δούλος οικιοθελώς.

 

Οι αλαζόνες

11 μαΐου 2010

Οι αλαζόνες αποδέχονται μερικές από τις απόψεις που είναι αποδεκτές από μια μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, ως πραγματικά γεγονότα. Ως δεδομένα. Έχουν σα να λέμε μια επιλεκτικότητα απόψεων.

Στην πραγματικότητα τα εγγόνια τους θα τους ακούν και θα γελάνε με αυτά που λένε. Η ιστορία βρίθει από επιστημονικές γελοιότητες που αναιρούν η μια την άλλη.

Αυτό το θέμα της πνευματικής - διανοουμενίστικης αλαζονείας, είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που βλέπουμε στην tv (ειδικοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί), όπως και το 82% των ψεκασμένων από αυτούς, έχουν δυσκολία με τους ελεύθερους ανθρώπους που τολμούν να τους αμφισβητήσουν.

Καλύπτουν το φόβο και την υποταγή τους στα ορμέμφυτα, επικοινωνώντας με έναν αέρα ανωτερότητας διότι γνωρίζουν "τόσο πολύ περισσότερα!" και έχουν "τόσο λογική σκεψη!".

"Και αν μόνο είχες διαβάσει τα βιβλία που έχω εγώ και αν είχες τα πτυχία που εγώ έχω, κι αν κατείχες την επιστήμη που εγώ γνωρίζω, τότε θα καταλάβαινες κι εσύ σαν εμένα."

Λοιπόν κύριοι αλαζόνες. Υπάρχουν πράγματα που γνωρίζετε καλά, υπάρχουν επίσης και πράγματα που δεν γνωρίζετε καλά.

Μεγαλώνοντας σίγουρα έχετε πέσει σε πολλά λάθη και θα συνεχίσετε να πέφτετε. Αλλά και είχατε δίκιο για πολλά άλλα πράγματα.

Όμως κατά τη διάρκεια της ωρίμανσής σας αυτής, αυτής της διαδικασίας της πορείας σας προς τα "δύο μέτρα γης", αν μπορείτε μην είστε αλαζόνες. Ειδικά οταν είστε χτεσινά πιτσιρίκια της tv και ειδικά όταν η αλαζονεία σας καταγράφεται σε video, ή σε γραπτό κείμενο που κάποια στιγμή στο μέλλον θα σας το τρίψει κάποιος άλλος αλαζόνας στη μούρη (όπως πολύ συχνά συμβαίνει τελευταία).


 

Βλακεία ή ανηθικότητα

12 Μαΐου 2020

Δε γίνεται φίλε μου να λες "όχι", σε ένα μόνο αυταρχικό μέτρο, επειδή σε θίγει προσωπικά και "ναι" σε όλα τα άλλα που θίγουν άλλους.

Εάν θες να είσαι "ασφαλής" με κόστος την ελευθερία σου, θρέφεις ένα τέρας!

Δεν έβλεπες ότι θα 'ρθει κι η σειρά σου; Δεν το 'βλεπες και απλά αδιαφορούσες για τους άλλους;

Αν δεν το 'βλεπες, είσαι βλαξ!

Εάν αδιαφορούσες, είσαι ανήθικος!


 

Επιστήμη και Αλήθεια

12 Μαΐου 2020

 

"... όσο περισσότερο ο επιστημονικός λόγος αναπτύσσεται, τόσο λιγότερο είναι διατεθειμένος να διατυπώσει οριστικές αλήθειες.

... η γνώση και τεχνική ερμηνεία του κόσμου γνωρίζουν βέβαια μια μεγέθυνση χωρίς προηγούμενο, αλλά, την ίδια στιγμή, ο επιστημονικός λόγος αναστέλλει την αξίωση αλήθειας του.

Εξού και ισχύει ταυτόχρονα ένας σεβασμός για την τεχνολογία και μια έντονη υποψία απέναντι σε αυτή.

Πολλές σύγχρονες διαμάχες που προκαλούνται από τη διασταύρωση πολιτικών και επιστημονικών αρχών το επιβεβαιώνουν: η οικολογία, η ενέργεια, τα μαθηματικοποιημένα χρηματοοικονομικά κ.λ.π.

Η επιστήμη δεν παρουσιάζεται πια ως ο εργάτης της αλήθειας μήτε ως ο τόπος της αλήθειας."

(Πίστη και λόγος. Μια συνέντευξη του Jean-Luc Marion στον L. Devillairs)

 

Συγκρίσιμα μεγέθη

12 Μαΐου 2020

Οι μενουμεσπιτάκηδες προσπαθούν τώρα τελευταία να μας πείσουν ότι η γρίπη των προηγούμενων ετών, είχε μεν παρόμοια αριθμητικά μεγέθη, πλην όμως, αυτά αφορούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όπου δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας. Άρα, λένε ο κορονοιος είναι χειρότερος!

Και το θεωρούν αυτό ισχυρή επιχειρηματολογία.

Δεν αντιλαμβάνονται ούτε τώρα οι καημένοι ότι, μόνο που κάνουν τη σύγκριση, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η γρίπη και ο κορονοϊός είναι συγκρίσιμα μεγέθη.

Μόνο που τα μέτρα που παίρνονται δεν έχουν κανένα άλλο συγκρίσιμο προηγούμενο ever!!! Ούτε σε αυταρχικότητα ούτε σε κατασταλτικότητα ούτε σε γελοιότητα!

 

 

Όσο αυξάνει η ισχύς τόσο διαλύονται οι αξίες

13 Μαΐου 2020

"Όσο αυξάνει η ισχύς τόσο διαλύονται οι αξίες. [...] Όταν το κράτος έχει επενδυθεί με την ισχύ, τότε δεν υπάρχει πια κανένα εφικτό όριο ανάμεσα στο Δίκαιο και το Άδικο, στο Αληθινό και το Ψεύτικο, στο Καλό και το Κακό. [...] Ό,τι γίνεται εφικτό για το κράτος, το κράτος το κάνει και τότε αυτό αναγορεύεται a priori δίκαιο και αληθινό. [...] Δεν πρέπει να πιστεύουμε πως η αυτονομία του πολιτικού στοιχείου είναι χαρακτηριστικό μόνο των δικτατοριών. Υπάρχει σε διάφορες κλίμακες και στις δημοκρατίες. [...] Και αν εξετάσουμε στο εσωτερικό μιας δημοκρατίας τις σχέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς, ή ανάμεσα στις πολιτικές ομάδες, πολύ σύντομα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σχέσεις δύναμης, εκβιασμού, πίεσης, παζαρέματος, κύρους, καριέρας, συνενοχής και ότι δεν υπάρχει σε αυτές κανένας ηθικός κανόνας, καμιά πρωτοκαθεδρία των αξιών."

(Ζακ Ελλύλ, Το Τεχνικό Σύστημα)

 

Η απόλυτη προσαρμοστικότητα, είναι υστερία

14 Μαΐου 2020

‘’Ιδεώδης σήμερα είναι ο προσαρμοστικός. Είναι ικανός να επιβιώσει παντού. Γιατί; Γιατί είναι ελαφρύς. Δεν έχει βάρος. Υποβαθμίζει τις αξίες τις παραδόσεις, τις ιδέες, διότι όλα αυτά τον βαραίνουν, για να 'ναι τέλεια προσαρμοστικός. Αυτός όμως, είναι ο ορισμός της νεύρωσης. Η απόλυτη προσαρμοστικότητα λέγεται υστερία. Είναι ένας τρόπος να μην έχεις εαυτό. Να ανήκεις στους άλλους’’.

(π. Νικ. Λουδοβίκος)


 

Οι προσκυνημένοι

14 Μαΐου 2020

Διέταξε ο Κολοκοτρώνης, όταν κατέβαινε ο Ιμπραήμ το 1825 "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", διότι τότε τα περισσότερα χωριά, από φόβο ενός βέβαιου θανάτου είχαν προσκυνήσει τον Ιμπραήμ!

Οι σημερινή κατάσταση με τους σημερινούς προσκυνημένους είναι πολύ χειρότερη. Διότι τότε οι προσκυνημένοι ξεπουλούσαν την ελευθερία τους για να σωθούν από ένα σίγουρο θάνατο. Ενώ τώρα ξεπουλούν την ελευθερία τους για ένα φιάσκο, ή αν μη τι άλλο μια πιθανότητα θανατου 0,01%. Άθλιοι προσκυνημένοι δούλοι.



 

Η κόκκινη γραμμή

14 Μαΐου 2020

Όταν ένα σώμα δέχεται τραύμα στην καρδιά του, πεθαίνει. Η απαγόρευση της Θ. Κοινωνίας για το λαϊκό σώμα της Εκκλησίας ισοδυναμεί με θάνατο του σώματος. Ο επίσκοπος ενός νεκρού σώματος, δεν έχει υπόσταση. Ισχυρίζεται ο επίσκοπος Γερμανίας πως ότι και να έκανε, δεν θα είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Γι αυτό και αποφάσισε να συνθηκολογήσει με την απαγόρευση της Κοινωνίας των λαϊκών. Να αυτο-αναιρεθεί!

Ρωτώ, λοιπόν. Από ποτέ οι πράξεις μας σχετίζονται με το πρακτικό κέρδος;

Εμείς οι Έλληνες μάθαμε ότι οι πραγματικοί ηγέτες, οι άξιοι, οι ήρωες, οι άγιοι, οι άνθρωποι με αρχές, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ χωρίς να προσβλέπουν σε αποτέλεσμα. Θυσία σημαίνει δεν προδιδω τις αξίες μου, έχω δεν έχω κέρδος.

Έπρεπε ο επίσκοπος να μην υπακούσει κι ας διωχθεί. Ή ακόμα, να παραιτηθεί από τη θέση του (αφού δεν έχει νόημα η ύπαρξη του) και να δηλώσει ότι βρίσκεται υπό διωγμό. Τι άλλο περιμένει να συμβεί! Ποιά είναι η κόκκινη γραμμή στο αξιακό του σύστημα. Πότε λέει κάποιος "ως εδώ!";

 

 

 

 

 

Εκκλησία ως νοσοκομείο

15 Μαΐου 2020

 

Λεει ο επίσκοπος Γερμανίας και πιθανολογώ ότι συμφωνεί και η ιεραρχία της ελλαδικής Εκκλησίας:

- "τι να κανω, δεν μπορώ να πάω κόντρα σε κρατικό νομο". "ΑΠΛΑ δεν θα λειτουργώ με λαϊκούς", "ας το δουν σαν άσκηση".

- "τι να κάνω, δεν μπορώ να πάω κόντρα σε κρατικο νομο". "ΑΠΛΑ δεν θα κοινωνούν οι λαϊκοί", "ας το δουν σαν άσκηση".

Όλος ο διάβολος κρύβεται πίσω από αυτό το "ΑΠΛΑ" που τόσο απλά το λένε.

Είναι σα να λες, "τα νοσοκομεία θα λειτουργούν κανονικά, ΑΠΛΑ δε θα παρέχεται κανένα φάρμακο στους ασθενείς", "ας το δουν ως γιόγκα ξερωγω".

Δεν κατανοούν κάτι πολύ απλό.

Ακόμα κι αν οι ασθενείς δεν θα πήγαιναν στο νοσοκομείο, ακόμα κι αν οι ασθενείς αμελούν για τη θεραπεία τους και δεν προσέρχονται στη φαρμακευτική περίθαλψη, ένα νοσοκομείο που δεν παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παύει να είναι νοσοκομείο.

Αυτούς τους γιατρούς (ιεράρχες) έχουμε!


 

Πόση ελευθερία επιθυμούμε;

15 Μαΐου 2020

Αυτοί που δε βλέπουν το φασισμό και τον εχθρό, στο κράτος της σημερινής (και της χθεσινής) πραγματικότητας, μη νομίζουν ότι εάν ζούσαν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ή της Γερμανικής κατοχής, ή της χούντας, θα έβλεπαν τίποτα παραπάνω.

Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει ''τι ωραία περνούσαμε επί χούντας''. Θυμάμαι τον εαυτό μου παιδί επί χούντας. Όλα μια χαρά μου φαίνονταν. Και ο πατέρας μου και εγώ, αυτός ως έμπορος μεροκαματιάρης (χρώματα-σιδηρικά), κι εγώ ως παιδί, είχαμε όση ελευθερία μπορούσαμε να επιθυμήσουμε.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν επιθυμείς περισσότερη ελευθερία.

Αν κάνει ένα κακό η παιδαγωγική διδαχή της ιστορίας, είναι αυτό. Κάνει τον ιστορικά αναλφάβητο, θύμα μιας φαντασίωσης. Ότι η βία, η δουλεία, ο φασισμός, είναι πράγματα οφθαλμοφανέστατα και απολύτως ευδιάκριτα. Ότι έχουν μέσα, σφαγή, μαστίγωμα και σπάσιμο πέτρας.

Είναι και οι ταινίες του Χόλυγουντ με σκλάβους και τέτοια!

Άστα βράστα!



 

O φθόνος της ελευθερίας

16 Μαΐου 2020

Γέμισε ο τόπος οργισμένους υπεύθυνους πολίτες που λυσομανούν. "Μπουζουριάστε τους γύφτους", "στείλτε τα τανκς".

Δεν είναι το αίσθημα δικαίου που τους πνίγει. Δεν είναι ο φόβος της εξάπλωσης της πανζημίας. Είναι καθαρός φθόνος. Καθαρή ζήλεια.

Πώς αυτός ο γύφτος μπορεί και είναι τόσο ελεύθερος! Πώς αυτός ο γύφτος δεν είναι τόσο τρομοκρατημένος όσο εγώ! Πώς αυτός δεν είναι δούλος!

Ευτυχώς έχουμε και τους τσιγγάνους που επαναστατούν και διασώζουμε ως χώρα ψήγματα αξιοπρέπειας.


 

Τηλεοπτική θωπεία

28 Μαΐου 2020

 

Μη σκέφτεσαι μην αντιδράς,

ξέρουμε εμείς για σένα,

αφέσου, εμπιστεύσου μας,

τυφλά κι υποταγμένα.

 

Μυαλό, ψυχή, τα σπλάχνα σου,

είν' όλα μουδιασμένα,

χτυπά η καρδιά σου δυνατά,

τα χέρια σου ιδρωμένα,

φόβο έχεις στα στήθια σου

και μάτια γουρλωμένα.

 

Μη σκέφτεσαι και μην κοιτάς

με μάτια απορημένα,

το κράτος σου σε αγαπά,

δεν πάμε στα χαμένα.

 

Μη σκέφτεσαι, πειθάρχησε,

κι όλα τα μπερδεμένα,

κανονικά θα γίνουνε

και νοικοκυρεμένα.

 

Μη σκέφτεσαι, ησύχασε,

είν' όλα ελεγμένα,

για μας η φτιάξη η καλή,

για σένα τα ληγμένα.

Αληθεια και ιδανικά,

τα 'χουμε εμείς χεσμένα.

 

 

NAΛ