Παίρνοντας αφορμή από δημοσίευση σχετική με την απόκτηση παιδιού από ζευγάρι ομοφυλόφιλων και αφού πολύ γρήγορα το θέμα στις συζητήσεις στα ΜΚΔ πολύ γρήγορα ξέφυγε και ''πλάτιασε'' και αρχίσαμε να παραθέτει ο καθένας τις απόψεις του, παραθέτω εδώ και τη δικιά μου!
Ισχυρίζονται οι ετερόφυλοι, ότι ''ελκύονται'' από το αντίθετο φύλο και οι ομοφυλόφιλοι ότι ''ελκύονται'' από το ίδιο φύλο (σεξουαλικό προσανατολισμό, το λένε).
Τι σημαίνει όμως ελκύομαι και τι σημαίνει σεξουαλικός προσανατολισμός;
Ελκύομαι, σημαίνει ποθώ. Σημαίνει αισθάνομαι λαγνεία (σεξουαλική ορμή) και θέλω να ικανοποιήσω αυτή τη λαγνεία (μέσω οργασμού, ή σε σπάνιες περιπτώσεις μένω στον λεγόμενο πλατωνικό ανικανοποίητο πόθο για σαρκική επαφή). Οφείλω εδώ να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι περισσότερο σε άνδρες. Οι γυναίκες δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι. Ο συναισθηματισμός έχει πρωτεύουσα σημασία και προηγείται της λαγνείας.
Οκ μέχρι εδώ.
Αυτό που λέμε ''αγάπη'' προς στο ίδιο φύλο (δικαίωμα στην αγάπη, πάνω απ' όλα η αγάπη κλπ), δεν είναι προνόμιο των ελκυόμενων από το ίδιο ή από το αντίθετο φύλο. Είναι κοινό δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Και 'γω αγαπάω ανθρώπους που έχουν το ίδιο φύλο με μένα, όπως και ανθρώπους με διαφορετικό φύλο από μένα!
Δεν ελκύομαι όμως από αυτούς σαρκικά. Πρέπει αυτός ή αυτή (ή ότι άλλο) να έχει κάποιες προδιαγραφές (κυρίως σωματικές). Με ελκύει σαρκικά ο ομόφυλος, ή ο ετερόφυλος, ακόμα κι αν είναι άγνωστος.
Η λαγνεία δεν προϋποθέτει σχέση με τον άλλο.
Επίσης η συγκατάθεση του αντικειμένου της λαγνείας μου (πχ των γυναικών), δεν έχει σχέση με το δικό μου προσανατολισμό ως ''στρέιτ''. Δηλαδή εγώ τις ποθώ, ‘’θέλουν δε θέλουν’’.
Άλλο πράμα λοιπόν η αγάπη, άλλο πράμα η λαγνεία.
Αν συμφωνούμε μέχρι εδώ να πάμε παρακάτω.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι εγώ αντί να ελκύομαι σαρκικώς (λαγνεία) από ομόφυλους ή ετερόφυλους, ελκύομαι από νήπια ή ζώα ή φυτά κλπ.
(Δεν έχει σημασία αν ικανοποιώ την ορμή μου αυτή ή όχι. Ούτε έχει σημασία η συναίνεση, ή η ανταπόκριση των αντικειμένων αυτών στο δικό μου πόθο).
Αν λοιπόν o πόθος μου είναι ανεξέλεγκτος (και όχι επιλογή), ο πόθος μου για ένα ζώο, δεν πρέπει να με διαφοροποιεί από κάποιον που ελκύεται από το ίδιο, ή διαφορετικό φύλο.
Το θέμα της τεκνοθεσίας λοιπόν, δεν έχει να κάνει με αγάπες και λουλούδια.
Το ερώτημα της τεκνοθεσίας τίθεται σε άλλη βάση.
Ποιό πρότυπο πόθου, αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά, σύμφωνα με τα αξιακά κριτήρια μιας κοινωνίας; Και γιατί;
Εάν η κοινωνία καθιερώνει (ως ίσο πρότυπο) τον πόθο για ομόφυλη εκτόνωση σεξουαλικής ορμής, τότε θα πρέπει να απαντήσει, για ποιο λόγο δε θέτει ως ίσο πρότυπο και τον πόθο για ζωόφιλη εκτόνωση. Επίσης θα πρέπει να εξηγήσει και το λόγο που έχει ως πρότυπο τον πόθο για ετερόφυλη εκτόνωση. Χωρίς να παραβλέπουμε το κατ’ εξοχήν ερώτημα ‘’για ποιο λόγο θέλει κάποιος να έχει παιδιά’’.
Παρατήρηση: Μην αρχίσουμε τώρα με τα γνωστά ... άλλο άνθρωπος και άλλο ζώo, και νομικισμούς όπως συναινέσεις και τα τοιαύτα. Νομίζω εξήγησα παραπάνω.