Αυτοϊκανοποίηση μέχρι Θανάτου

2016-12-22 15:09

''Γάμος είναι ένωση 2 προσώπων διαφορετικού φύλου για ισόβια αμοιβαία χρήση - κατοχή των φυλετικών τους ιδιαιτεροτήτων'' (Kant)

Βεβαίως δεν περιμέναμε τον ευρωπαϊκό κυνισμό να ορίσει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, ή τις σχέσεις μεταξύ ανδρών γυναικών. Έχουμε και εγχώρια διανόηση. Στην ελληνική ύπαιθρο της Θεσσαλίας πχ, είναι γνωστή η έκφραση αλλά και η πρακτική, ''παντρεύτηκε για να γ....... τζάμπα’’.

Όταν τα ένστικτα εξαναγκάζουν τον άνθρωπο να σχετιστεί, τότε μιλάμε για την απόλυτη υποβάθμιση της ανθρώπινης φύσης, Η ανάγκη δηλαδή μας φέρνει πιο κοντά. Αν δεν υπήρχε λένε το σεξουαλικό ένστικτο (χριστιανική θεολογία περί πεπτωκυίας φύσης), ο άνδρας θα σκότωνε τη γυναίκα ‘’εν το άμα’’ (κάτι όπως και με το μητρικό ένστικτο). Όμως, από τίποτα, κάτι ήταν κι αυτό (το ένστικτο). Προστάτευε. Έστω και με το ζόρι ο άνθρωπος έπρεπε να σχετιστεί. Έστω και με το στανιό, έπρεπε να παραμείνει άνθρωπος. Να συνυπάρξει, να μοιραστεί, να συν-χωρέσει με τον άλλο.

Τώρα πάει κι αυτό (το ένστικτο). Καταφέραμε να το ελέγξουμε, ανακατευθύνοντάς το, διά της άμβλυνσης της ανάγκης ικανοποίησής του.

Σταδιακά περάσαμε από την ανάγκη να σχετιστώ (σεξουαλικά) με τουλάχιστον έναν, στην ανάγκη να σχετίζομαι με πολλούς. Από την ανάγκη να σχετίζομαι μόνο με το αντίθετο φύλο, στην ανάγκη να σχετίζομαι και με το ίδιο φύλο. Από την ανάγκη να σχετίζομαι με το ανθρώπινο είδος, στην ανάγκη να σχετίζομαι και με το ζωικό βασίλειο (not yet, but, osonoypo). Από την ανάγκη να σχετίζομαι με κάτι έμβιο, στην ανάγκη να σχετίζομαι με μια μηχανή, όπως τα σύγχρονα ρομπότ - κούκλες του σεξ.

Ο απόλυτος ατομικισμός. Η απόλυτη διάλυση της ελπίδας ανάπτυξης έστω και λανθάνουσας σχέσης.

Και άντε ρε παιδί μου, τελείωσες, μετά τι; Εν αναμονή της επόμενης ‘’συνεύρεσης’’;

Και πως θα οριστεί ο γάμος στο μέλλον τότε;

Aυνανισμός μέχρι θανάτου (με διαλείμματα για refueling με φαΐ και εργασία);

Ευτυχώς αυτός ο τρόπος ζωής, είναι γενοκτόνος (αφού εκλείπει η παράπλευρη ωφέλεια της αναπαραγωγής του είδους) και έτσι αυτή η κοινωνία των ανθρωποειδών θα εκλείψει σύντομα.

Από ποιες κοινωνίες θα αντικατασταθεί, είναι εύκολο να υποθέσει κανείς.

Τώρα αν αυτό συνιστά παρακμή ή ακμή του ανθρώπινου πολιτισμού, δεδομένου του λόγου έκλειψης της ‘’πολιτισμένης’’ κοινωνίας (αυνανισμός μέχρι θανάτου), ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

 

 

 

ΝΑΛ