ΔΕ ΘΕΛΩ να 'μαι γάιδαρος

2016-10-13 09:42

Γράφει λοιπόν το ΒBC News (China):

- Ο πήλινος στρατός των Κινέζων ΙΣΩΣ εμπνεύστηκε από Ελληνικά αγάλματα (ίσως;!).

- Έρευνα λέει ότι ΙΣΩΣ Έλληνες εκπαίδευσαν ντόπιους Κινέζους (άντεε!)

- Ευρωπαϊκό μιτοχονδριακό DNA έχει βρεθεί σε περιοχές στην Κίνα (ε, όχι!).

- Μέχρι τότε οι Κινέζοι δεν έφτιαχναν μεγάλα αγάλματα, άρα επηρεάστηκαν απ’ έξω (τι μας λες τώρα!).

- Ένας προφέσορας υποστηρίζει ότι ΊΣΩΣ οι Κινέζοι επηρεάστηκαν από τα αγάλματα που φτιάχτηκαν μετά το Μ. Αλέξανδρο στην Ασία (επιστήμη λέμε!).

- Ο ίδιος προφέσορας ΦΑΝΤΆΖΕΤΑΙ ότι ΙΣΩΣ, αυτά τα αγάλματα που ΥΠΟΘΕΤΕΙ ότι υπήρχαν, τα έβλεπαν οι ντόπιοι και ΙΣΩΣ επηρεάστηκαν (ουάου!, φαντασία υποθέσεις και αμφιβολίες. Η απόλυτη επιστημονική μέθοδος!).

Τα παραπάνω είναι τα ΑΔΙΑΣΙΣΤΑ (!) στοιχεία που αποδεικνύουν (όπως όλα τα σκουπιδοσάιτ στην Ελλάδα σήμερα υποστηρίζουν) ότι ΝΑΙ κύριοι, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΠΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Όμως

- Αν ήταν αλήθεια, θα ήταν αυτό σπουδαίο; Από τα μαρμάρινα αγάλματα να ξεπέσουμε στα πήλινα; Αυτά τα φτιάχναμε στην προϊστορική περίοδο!

- Αν επηρεάστηκαν οι Κινέζοι από εμάς, αυτό γιατί είναι σημαντικό; Αν είναι κάτι που οι Έλληνες υπερηφανευόμαστε είναι η αφομοιωτική μας ικανότητα κάθε ξένου πολιτισμικού στοιχείου και η περαιτέρω μετάλλαξή του σε ελληνικό πολιτισμικό στοιχείο. Άρα θα μπορούσαν ακόμα και οι Πέρσες (ή οι Άραβες, οι Λατίνοι, οι Σλάβοι,) να υποστηρίξουν ότι αυτοί επηρέασαν τον ελληνικό πολιτισμό και θα είχαν απόλυτο δίκιο, αλλά τι σημαίνει αυτό;

Τίποτα.
Μόνο ότι οι Έλληνες είχαν ανώτερο πολιτισμό.

Όμως κάτι δεν πάει καλά με το θέμα, αφού το αναπαραγάγουν διογκωμένο ακόμα και μέχρι χτες αξιόλογα σάιτ και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι!

Βεβαίως μία άποψη είναι ότι το ‘’ελάντα παντού και πάντα’’ πουλάει τρελά. Οπότε ας βγάλουμε κανα φραγκάκι, ακόμα και οι ‘’αξιόπιστοι’’.

Άλλη άποψη (με την οποία συμφωνώ και 'γω) είναι ότι το άρθρο του BBC είναι ‘’πληρωμένο’’.

Η πολιτισμική απόσταση μεταξύ Δύσης και Ανατολής (Κίνας) είναι τεράστια. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γεφυρωθεί. Έλα όμως που οι μπίζνες είναι μπίζνες και απαιτούν παντού ανοικτούς δρόμους και γέφυρες. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ‘’συγγένεια’’ μεταξύ Ελλάδος – Κίνας. Τα συμφέροντα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Γίνεται απεγνωσμένη προσπάθεια να βρεθούν πολιτισμικοί δεσμοί που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη οικονομικών δεσμών επίσης.

Δεν είναι κακό αυτό και εν μέρει συμφωνούμε.

Οπότε θα μου πείτε τώρα, τότε γιατί τους το χαλάς ρε φίλε, άσε τους στον κόσμο τους.

Η απάντηση είναι ότι δε μπορώ άλλο σανό ρε παιδιά. Και αστακομακαρονάδα να ήταν θα 'χα βαρεθεί. Αλλά είναι σανός.

Δε θέλω να με μεταχειρίζονται σα γάιδαρο ΔΕ ΘΕΛΩ να ΄μαι γάιδαρος.

Όσο αφορά στους άλλους που δεν βαρέθηκαν το σανό, έχω να προσθέσω επίσης ότι όσο επικίνδυνο είναι ένα παιδί να νομίζει ότι είναι ο σούπερμαν, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να νομίζει ένας ενήλικας ότι είναι ο Μεγαλέξανδρος (ενώ μάλλον είναι γάιδαρος).

ΝΑΛ