''Κρατήστε την Ευρώπη για τους Ευρωπαίους''

2019-07-19 14:24

Ας δούμε λίγο τη δήλωση του Δαλάι Λάμα "κρατήστε την Ευρώπη για τους Eυρωπαίους". Πριν ξεκινήσω και για να μην παρεξηγηθώ, πρέπει να προσθέσω ότι ο Δαλάι Λάμα θα έπρεπε να συμπληρώσει επίσης στο λόγο του και το "αφήστε την Αφρική στους Αφρικανούς, τη Μέση Ανατολή στους Σύριους, Ιρακινούς, Ιρανούς, Σομαλούς, Αφγανούς", "την Λιβύη στους Λιβυους", "το Θιβέτ στους Θιβετιανούς", κοκ.  Γέρασε τώρα, μάλλον θα του διέφυγε.

Ξεχνάει μάλλον ή δεν πήρε χαμπάρι ότι η γηραιά ήπειρος (πλην Ελλήνων) πληρώνει τώρα την ανίερη εκμετάλλευση των λαών αυτών, όλο τον προηγούμενο και νυν αιώνα.

Κι αυτό διότι μου έλεγε η γιαγιά μου "...παιδί μου, ότι κάνεις, λάβεις, και ένα παραπάνω…".

Αυτή τη τόσο απλή βιωματική γνώση, αποδείχθηκε ότι λείπει από τους πολιτισμένους Ευρωπαίους αλλά και από το "σοφό" Δαλάι Λάμα.

Παρόλα αυτά όμως και παρά την παρακμή της Δύσης, ο πολιτισμός της παραμένει υψηλός. Όπως ένα διαμάντι που έχει εξωτερικά σκονιστεί και έχει χάσει τη λάμψη του και δεν είναι ίσως αναγνωρίσιμο. Εντάξει δεν τα πήγε και τόσο καλά όσο θα ‘πρεπε, αλλά απ' την άλλη μεριά, οι έκτος Δύσης πολιτισμικές προτάσεις δεν τα πήγαν καλύτερα. Οι άξιοι λόγου πολιτισμοί, που  ξεκίνησαν μάλιστα την ίδια ιστορική περίοδο με την ελληνιστική (δυτική) πρόταση, ήταν η Ινδο-βουδιστική παράδοση και η Κομφουκιανο-βουδιστική.

Η Κίνα στα στερνά της, ως ξενιστής της χειρότερης ασθένειας της Δύσης, έπεσε με τα μούτρα στον μαρξισμό, φτύνοντας τον εξαίρετο πολιτισμό της και μεταλλάσσοντάς τον σε ένα τέρας, συνεχίζει ακάθεκτη πλέον στην υλοποίηση της πιο έκφυλης και απάνθρωπης εκδοχής του τεχνοσυστημικού φασισμού. Μαζί με τους Ιάπωνες, προσέλαβαν το μισό δυτικό μοντέλο, ενσωματώνοντας το τεχνοσυστημικό κομμάτι, χωρίς το ανθρωπολογικό (την περί ανθρώπου και κόσμου αντίληψη). Στη βάση τους παραμένουν βαθιά δεισιδαίμονες. Ρομπότ με παγανιστικές καταβολές. Η κουλτούρα τους δεν βοηθά στο να δώσουν αξία στο άτομο, παρά μόνο στη συλλογικότητα. Ο απόλυτος τεχνοσυστημικός ολοκληρωτισμός.

Η Ινδία, ας τ' αφήσουμε καλύτερα! Ούτε στον Βουδισμό δεν κατάφεραν να προσχωρήσουν και να αναβαθμιστούν. Αντιθέτως, με το μουσουλμανισμό αργότερα που τους βρήκε, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια (Πακιστάν, Μπαγκλαντές).  

Για τη μουσουλμανικη πρόταση τι να πρωτοπούμε! Παρότι έχει να επιδείξει αξιόλογα πολιτισμικά στοιχεία, αποτελεί στον πυρήνα της πολιτισμική οπισθοδρόμηση και προϊόν λοβοτομής. 

Αυτά για την Ανατολή.

Απ' την άλλη πλευρά, ο δυτικός πολιτισμός είναι η ιστορία του χριστιανικού πολιτισμού. Σε μια εποχή πλουραλισμού ιδεών, απόψεων και ερμηνείας της ιστορίας, πολλά μπορούν να ειπωθούν για την ταυτότητα της Δύσης. Το χριστιανικό της παρελθόν, μπορεί να χαρακτηριστεί, καλό ή κακό, υψηλό ή βάρβαρο, βίαιο ή ήπιο, αγάπης ή μίσους, προκατάληψης ή ελευθερίας. Αυτό όμως που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί, είναι ότι είναι χριστιανικό.

Δεν είναι εβραϊκό, δεν είναι ινδουιστικό, δεν είναι ινδιάνικο, δεν είναι κομφουκιανικό και σίγουρα δεν είναι ισλαμικό. Κατά καιρούς υπήρξε παγανιστικό, αλλά τόσο όσο πάλευε να αφομοιώσει τους βόρειους αγρίους, όντας μέσα σε μια παγανιστική έκδοση του χριστιανισμού και το ίδιο.

Το γεγονός ότι η Δύση θρησκειοποίησε μια απόλυτη πρόταση ζωής και την μετέτρεψε σε άλλον ένα -ισμό, δεν αφαιρεί τον -ισμό αυτόν, από τη ραχοκοκαλιά του πολιτισμού της. Είναι χριστιανικός πολιτισμός, όπως κι αν αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια ‘’χριστιανικός’’. Είναι μεγάλο επίτευγμα για τους αγρίους και αποτελεί εξελικτικό βήμα του ανθρωπολογικού τύπου του Ευρωπαίου των κλασικών χρόνων (Έλληνες). Διότι είναι ανθρωπολογική μετεξέλιξη, η μετάβαση από τον καθαρό παγανισμό, σε μία έστω θρησκειοποιημένη εκδοχή ενός τρόπου ύπαρξης που αξίζει σε άνθρωπο. Άνθρωποι γαρ.

Προς κύρωση δε των παραπάνω, απλά θα αναφέρουμε ότι ο πυρήνας της ευρωπαϊκότητας (η διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου), δεν έγινε στη Γαλλική Επανάσταση. Έγινε πολύ πολύ παλαιότερα. Ας θυμηθούμε, ‘’... δεν υπάρχει δούλος ούτε ελεύθερος, δεν υπάρχει άρρεν και θήλυ, διότι όλοι σεις είστε ένας άνθρωπος …’’ (Γαλ., γ΄23 - δ΄5). Ο σοσιαλισμός δεν είναι ένα νέο κοινωνικό σύστημα. Ας θυμηθούμε πάλι, ‘’είχον άπαντα κοινά’’ (πρ. Αποστ κεφ 2). Η σύγχρονη ψυχιατρική δεν είναι ''σύγχρονο'' επίτευγμα. Έχει ήδη τελειωθεί από τους εκατοντάδες επιστήμονες ανθρωπολόγους πατέρες της εκκλησίας (Μάξιμος ο Ομολογητής, Ιωάννης της Κλίμακος, Γρηγόριος Νύσσης, κλπ).

Δεν ήταν καινούργιες ιδέες που ανακαλύφθηκαν προσφάτως (200 χρόνια πριν). Απλά η Δύση έπρεπε να διανύσει περίπου 1800 χρόνια για να τις χωνέψει. Κι αφού τις αφομοίωσε όπως τις κατάλαβε, έφτασε να είναι η σημερινή Ευρώπη.

Επί 1800 χρόνια, προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να αποδώσει τις μεγαλειώδεις αυτές αξίες, σε μια πηγή κατανοητή και γήινη και το κατάφερε με το ‘’διαφωτισμό’’ και τη Γαλλική επανάσταση.

Θάμπωσε ο κόσμος με την ανακάλυψη …. του τροχού!

Ας είναι, ας είναι κι έτσι. Αφού, ο άνθρωπος δε θέλησε να προσχωρήσει στο αφήγημα μιας υπέρλογης πηγής της ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης, ανεξιθρησκίας κλπ,  ξανα’’γέννησε’’ το αφήγημα λογικώς και ανθρωπίνως.

Παρά ταύτα, η ιστορία στέκει εκεί, αμείλικτη. Η τροφή που ξαναζέστανε, απλά ήταν αυτή που γέννησε, έτρεφε και αύξανε τη δύση για 1800 χρόνια.

Που θέλω να καταλήξω. 

Όλες οι χριστιανικές δοξασίες, έχουν πλέον μπει στο dna μας. Δεν υπάρχει χώρος για μουσουλμανική πρόταση ζωής. Η ελευθερία να είσαι ομοφυλόφιλος είναι απαράβατη χριστιανική  αρχή (''...πάντα μοι έξεστιν, αλλ' ου πάντα συμφέρει ... '’ Κορ. Α΄ -στ΄12-20). 

Κι όμως.

Πρώτο σε προτίμηση όνομα αγοριών στο Βερολίνο είναι Μοχάμεντ. Η ισλαμοποίηση της Ευρώπης, είναι νομοτέλεια και "Θεία δίκη". Πραγματοποιείται σταδιακά και σταθερά μέσω της ανοχής της Ευρώπης που έχει τις ρίζες της σε μια αντίληψη εκφυλισμένης χριστιανικής ανεκτικότητας. Σε μια εκφυλισμένη εκδοχή της απόλυτης ελευθερίας του ανθρώπου. Της ελευθερίας του να αυτοκτονεί. Βιασμένη η Δύση από μια θρησκειοποιημένη εκδοχή της Αλήθειας, θελησε να την ξεπλύνει από τον παγανισμό. Μαζί όμως με τα απόνερα του μπάνιου, πέταξε και το μωρό.

Μετά από μια Ευρώπη σφαγείο, μια ευρώπη θύτη και θύμα απίστευτης βαρβαρότητας, η καλά κρυμμένη χριστιανική έννοια της δοτικότητας και της αγάπης, αποκαλύφθηκε. Αλλά μη έχοντας στέρεη βάση, έχοντας από καιρό αποκηρύξει τον παγανιστικό χριστιανισμό, η εντελώς ανώριμη ανθρώπινη ανάγκη για σχέση, ξανα-ανακαλύφθηκε δυστυχώς ως εκπόρνευση. 

Κι όπως συνήθως γίνεται σε αυτή τη συνήθεια, μετά από ένα σημείο, η εκπόρνευση γίνεται υποχρεωτική για τον εκπορνευόμενο.

Δεν είναι ρατσιστικό και φασιστικό να μη θέλει κανείς να εκδίδεται βιαίως.

Με όλα τα παραπάνω δεν αναφέρομαι στο μεταναστευτικό (λαθρομεταναστευτικό ή προσφυγικό), αλλά στον μουσουλμανικό πληθυσμό της Ευρώπης. Τον νόμιμο και τον νεοεισερχόμενο . Η μετανάστευση (νόμιμη ή παράνομη) είναι ως φυσική αναγκαιότητα, ''συνόκαιρη'' του κόσμου. Πάντα πραγματικότητα, πάντα αναγκαιότητα. Δεν θα σταματήσει ούτε τώρα ούτε ποτέ και με καμία πολιτική. Οι λαοί υποδοχής και μάλιστα αυτοί με χριστιανικό υπόβαθρο, επιβάλλεται να είναι αρωγοί και αλληλέγγυοι.  Όχι όμως άνευ όρων, αλλά ως οικοδεσπότες. Ας είναι το περίσσευμα ανθρωπισμού και ευγένειας που επιδεικνύουν και όχι δουλικότητα στον φιλοξενούμενο. Θα μπορούσαν τα κράτη υποδοχής, να ορίσουν κανόνες, αρχίζοντας από την απόλυτη επιβολή του σεβασμού του τρόπου ζωής τους. Ακόμα και από τη θεσμοθέτηση νέων κανόνων. Άλλωστε η Δύση τα πάει καλά με τους θεσμούς. Αν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι που αξίζει να προστατευτεί, ας το προστατέψουν με θεσμούς, ειδάλλως σε λίγο θα ψάχνουν αυτοί για μετανάστευση.

Ακούγονται λίγο ακραία και απολυταρχικά αυτά, αλλά δεν είμαι εγώ ο οπαδός του ‘’το μη χείρον βέλτιστον’’. Και το ‘’χείρον’’ εδώ, είναι η ‘’μπούργκα σε όλους’’.

Κάποιοι θα βρεθούν να υποστηρίξουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ο μουσουλμανισμός, αλλά όλοι οι αλλοδαποί, όλοι οι μετανάστες, λαθρομετανάστες, πρόσφυγες. Εδώ θα διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως. Πρόβλημα είναι μόνο οι μουσουλμάνοι. Μόνο αυτοί δεν ενσωματώνονται. Όλοι οι άλλοι είναι απόλυτο κέρδος σε μια γερασμένη Ήπειρο. 

Ας σκεφτούμε Σε τι υστερούν από τους Ευρωπαίους, οι μαύροι Κογκολέζοι, εκτός από τη φτώχεια τους και το χρώμα τους; Σε τίποτα. 

Μια πολιτισμένη Δύση και μάλιστα με χριστιανικές ρίζες, δε διώχνει τους φτωχούς και τους μαύρους. Τους κάνει ευρωπαίους. Διώχνει όμως αυτούς που δεν μπορεί να εξευρωπαΐσει, αυτούς που θέλουν να την ισλαμοποιήσουν.


Σημείωση 1: Πολλά κοινά θα βρει κανείς σε πολλούς πολιτισμούς. Για παράδειγμα, o χριστιανικός πολιτισμός έχει πολλά κοινές αρχές με τον βουδισμό (και τον ινδουισμό), με τον κομφουκιανισμό,
Όμως όλοι οι πολιτισμοί είναι δυνατό να συνυπάρξουν εκτός από το μουσουλμανισμο. 

Σημείωση 2:Πάντα υποστήριζα ότι είναι δυνατό να υπάρξει αρμονική συμβίωση (ενσωμάτωση) διαφορετικών πολιτισμικών συλλογικοτήτων.
Δηλαδή ότι είναι δυνατόν ένας υψηλότερος πολιτισμός ενσωματώνει ένα χαμηλότερο.
Αυτό συμβαίνει όταν οι πολιτισμοί αυτοί δεν έχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ τους και επίσης όταν ο υψηλότερος πολιτισμός είναι όντως υψηλός και όχι απλά λίγο καλύτερος.
Θέλω να πω ότι δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουν δυτικός πολιτισμός και ισλαμισμός. Θα μπορούσα να πω χριστιανισμός και μουσουλμανισμος χωρίς να είμαι λάθος. 

Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και θα φέρουν ιστορικά παραδείγματα συνύπαρξης. Όσο προσωπικά μπορώ να γνωρίζω και να ερμηνεύω την ιστορία, αυτό έχει βάση. 

Είναι κάτι όπως τη συνύπαρξη στο survivor. Μπορούν οι δύο ομάδες να υπάρχουν στον ίδιο χώρο, εφόσον δεν διεκδικούν το χώρο και εφόσον η σχέση τους περιορίζεται σε ένα επιφανειακό επίπεδο και δεν προχωρά σε ουσιώδη θέματα. Δεν είναι μια σχέση καθολική, αλλά πρόσκαιρη και de facto υπονομευμένη.

 

NAΛ