Σύστημα και Θύματα

2017-06-13 19:43

Παρατηρούμε συχνά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε συζητήσεις ότι, έννοιες όπως ''το σύστημα'', ''η διεθνής κερδοσκοπία'', “οι πολιτικοί” αυτονομούνται από τα φυσικά τους συνθετικά. Όλους εμάς δηλαδή.

Παίρνουν δηλαδή, μορφή ‘’ελίτ’’ οντότητας , που ''συνωμοτικά'' κυριαρχεί επί των ‘’υπόλοιπων’ που που μυξοκλαίμε (ως τα θύματα).

(Όσοι θεωρούν ότι ΔΕΝ ανήκουν στα ‘’θύματα’’ τότε μάλλον αποτελούν κομμάτι της ''ελίτ'', οπότε  αν θέλει ας μπει στον κόπο να πληροφορήσει και μας ως ειδήμων)  

Βέβαια η κατάσταση στην οποία ανήκουμε (εντός ή εκτός του ‘’συστήματος’’), συνδέεται ως επί το πλείστον με την οικονομική μας κατάσταση και είναι συχνά συμπτωματική  όπως και ευμετάβλητη. Αν πτωχεύσει ο πλούσιος (του ‘’συστήματος’’), θα ανήκει πλέον στα “θύματα” (στους μυξοκλαίοντες) κατηγορώντας  το  ''σύστημα'' και αντιστρόφως ένας μυξοκλαίων αλλά νεόπλουτος θα ανήκει προφανώς στο ‘’σύστημα’’ και θα φρονεί ως τέτοιος.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά ;

Λέμε πολλά λόγια και κακομοιριάζουμε μόνο και μόνο για να κρύψουμε δυο πολύ απλά πράγματα :

  1. Το φθόνο μας που θα μας συνοδεύει μέχρι να βγει η ψυχή μας, και

  2. Την αρχέγονη εμπαθή  ζωώδη φύση μας

Παρατήρηση:  Τι πιο απλό ! Ο ισχυρός θα εκμεταλλευτεί τον αδύναμο σε ποσοστό που θα είναι πάντα ικανό μας προβληματίζει, για τη διαφορά μας από το ζωικό βασίλειο. Και ο φθονερός θα φθονεί το διπλανό του άχρι θανάτου ‘’ .... ἀεὶ ἐσόμενα, έως   άν ἡ αὐτή φύσις ἀνθρώπων’’

 NAΛ