''Τάξις και Ηθική'' και ... κυβερνοέγκλημα

2019-01-07 13:45

Λοιπόν, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ασχολήθηκα λίγο παραπάνω με το κυβερνοέγκλημα.

Εκτός από συμπεράσματα επαγγελματικής ή ιδιωτικής φύσεως κατέληξα και σε φιλοσοφικά συμπεράσματα (σιγά μη δε....αλίμονο!)

Λοιπόν ξανάμανά,

Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα στους πνευματικούς νόμους. Αυτό που λένε άλλοι θεία δίκη, ‘’ότι κάνεις, λάβεις’’,  φυσική ισορροπία,Nash equilibrium κλπ.

- Θυμάστε τι περιόρισε τις σχέσεις ‘’one night stand’’ στα ελληνικά νησιά;

- .... το AIDS!

- Τι περιόρισε την αχρειοσυνη των Ελλήνων και συνεχίζει;

- .... η κρίση!

Έτσι, το κυβερνοέγκλημα θα μας κάνει πιο ‘’ηθικούς’’

Να εξηγήσω.

Σε μερικά χρόνια θα μιλάμε ΜΟΝΟ για κυβερνοέγκλημα.  Αυτό ως επί το πλείστον στοχεύει στον εκβιασμό. εκβιασμό για οικονομικό όφελος ή οτιδήποτε άλλο (πολιτική, επιχειρήσεις, διεθνή κλπ).

Ο κυβερνοεγκληματίας – και  είπαμε, σε μερικά χρόνια θα μιλάμε ΜΟΝΟ για τέτοιους – το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι αυτό. Να εκβιάζει.

Και πως μπορεί κάποιος να εκβιάσει?

Μα με την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων.

Ας πούμε μερικά.

Απιστία, σεξουαλικές προτιμήσεις, περίεργες φωτογραφίες ή βίντεο, δηλώσεις, σχέσεις, οικονομική κατάσταση.

Από προσωπική μελέτη του θέματος, κατέληξα στο συμπέρασμα πως, ό,τι και να κάνει το θύμα, όσα μέτρα προστασίας και αν νομίσει ότι λαμβάνει, πάντα ο εγκληματίας θα είναι ένα βήμα μπροστά. Γιατί;  Μα επειδή είναι επαγγελματίας.

Και επειδή το ‘’νόμιμο’’ δεν είναι πάντα και κοινωνικά αποδεκτό. Εκεί είναι που στηρίζεται ο κυβερνοεγκληματίας.

Ο μόνος τρόπος να μην πέσεις θύμα εκβιασμού για τις σεξουαλικές σου ενασχολήσεις, ή τις εξωσυζυγικές σου σχέσεις, είναι να μην έχεις, ή αν έχεις, πραγματικά  να μην σε ενδιαφέρει η αποκάλυψή τους. Αν έχεις, ή αν σε ενδιαφέρει, την πάτησες.

Που κατέληξα:  Το μόνο που μας ‘’σώζει’’ είναι η επιστροφή στο ‘’ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ’’.

Και πιο συγκεκριμένα, για τους κοινούς θνητούς:

1) No Porn - no tzogos - όχι παράνομες σχέσεις - συναλλαγές - ναρκωτικές ουσίες - . Όλα είναι δυνατό να γίνουν γνωστά σε κάποιον επίβουλο εκβιαστή. Είναι σίγουρο ότι, αργά ή γρήγορα θα πέσουμε θύμα του. Η μόνη άμυνα είναι ο άμεμπτος βίος. Μα θα μου πείτε, είναι δυνατό αυτό; Φυσικά και είναι. Θυμηθείτε το 1ο παράδειγμα και πως κόπηκε. Εν μία νυκτί. Ο φόβος τελικά είναι ο καλύτερος σύμβουλος

2) Επίσης κάτι εξίσου σημαντικό. Για τους δημόσιους λειτουργούς (σε υψηλό επίπεδο) γενικά ισχύει: Μονήρης βίος (ή αλλιώς, κάτσε στα αυγά σου ρε οικογενειάρχη)

 
ΝΑΛ