Want the Truth? ... Follow the Money!

2016-09-02 12:29

Πολλοί αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό, χιλιάδες Έλληνες να ακολουθούν το Σώρρα και μένουμε πραγματικά άφωνοι με την αφέλεια τόσων συνανθρώπων μας που πιστεύουν απίθανα πράγματα! Νομίζω όμως ότι εξηγείται εύκολα.

Ένας λόγος είναι το πολύ χαμηλό επίπεδο της κατά κεφαλήν καλλιέργειας των μαζών (που ανήκουμε πολλοί από εμάς). Αυτό το χαμηλό επίπεδο, δεν σχετίζεται με την κοινωνική θέση, επάγγελμα, μόρφωση, καθόσον ικανό ποσοστό αφελών ακολούθων του Σώρρα είναι επιστήμονες και ανήκουν στην ‘’υψηλή κοινωνια’’.

Δεύτερος και σημαντικότερος λόγος νομίζω είναι, ότι ο άνθρωπος ως εμπαθές και ελεύθερο ον, πιστεύει, αυτό που θέλει να πιστέψει. Αυτό που τον συμφέρει να πιστέψει.

- Έτσι εξηγείται ο ζήλος των τζιχαντιστών και γενικά των μουσουλμάνων. Αφού 72 παρθένες είν’ αυτές, ποιος δεν τις θέλει! Ούτε μία ούτε δύο! Πόσο μάλλον αν είσαι σεξουαλικά στερημένος! Πόσο μάλλον αν κοιμάσαι και ξυπνάς με αυτή την έννοια!

- Έτσι εξηγείται ο ζήλος των χριστιανών, που τρέμουμε στην ιδέα της κόλασης, οπότε βολευόμαστε με ένα παράδεισο ότι νάναι,ακόμα και χωρίς παρθένες και χωρίς φαγιά. Μόνο τα καζάνια να γλυτώσουμε.

- Έτσι εξηγείται ο ζήλος των αναρχοκομμουνιστών που θέλουν τα λεφτά των άλλων που δικαιωματικά τους ανήκουν σύμφωνα με την συνθηματική φασιστική κοσμοθεωρία τους.

- Έτσι εξηγείται ο ζήλος και η πίστη των φιλελευθέρων στην αξιομισθία, αφού θέλουν καλοπέραση που μόνο αυτοί ως ‘’άξιοι’’ (!) δικαιούνται να απολαμβάνουν.

- Έτσι εξηγείται η πίστη των αγνωστικιστών στη σχετικότητα αξιών και αληθειών, αφού βολεύονται με την ανυπαρξία αρχών που θα τους περιόριζαν τα γούστα. Είναι οι σύγχρονοι στωικοί που διαφθείρουν από την αρχαιότητα το ανθρώπινο γένος!

- Έτσι εξηγείται ο ζήλος των δαρβινιστών, αφού ως ζώα είμαστε παντελώς ανεύθυνοι για τα γούστα μας (και πάλι).

- Έτσι εξηγείται η πίστη σε πολιτικά συστήματα, θεσμούς, πολιτικές θεωρίες (εθνικισμός, ιμπεριαλισμός‎, καπιταλισμός‎, κομμουνισμός, παγκοσμιοποίηση‎, σιωνισμός, φασισμός‎, φιλελευθερισμός‎ κλπ), αφού αν εξετάσουμε τους ‘’πιστούς’’ κάθε συστήματος, εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτό (διαπλοκή – συμφέρον).

- κλπ κλπ κλπ ....

Με άλλα λόγια, για να βρούμε την αιτία κάθε ‘’πίστης’’ και να λύσουμε την αρχική μας απορία μας για τον κάθε Σώρρα, Παπανδρέου, Καραμανλή, Τσίπρα, Μητσοτάκη, μπορούμε να εφαρμόσουμε την αρχή, ‘’follow the personal interest’’, κατά τον ίδιο τρόπο που λέμε ‘’if you want the truth, follow the money’’ στις υποθέσεις εγκλημάτων (!).

Λίγο κυνικά τα παραπάνω, αλλά είναι άλλη μια άποψη μόνο.

ΝΑΛ