Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και ο πραγματικός πουριτανισμός

2018-05-08 20:42

Όποιος δεν έχει πρόχειρα τα υπογλώσσια, να ΜΗΝ διαβάσει το παρακάτω. 
Παρακαλώ, αναγνώστε, υπεύθυνα. 

Μαζί με το πολύ λογικό ερώτημα ‘’ποιος γονιός είναι κατάλληλος’’, που σχετίζεται με το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια (αλλά συμπεριλαμβάνει και τα ετερόφυλα), θα πρέπει να τεθεί και ένα άλλο εξίσου σοβαρότατο ερώτημα: ''γιατί σώνει και καλά ΠΡΕΠΕΙ, ή ακόμα γιατί ΘΕΛΕΙ να γίνει ένας άνθρωπος ''γονιός''; Αν απαντηθεί αυτό, τότε θα έχουμε το κλειδί της απάντησης της αρχικής ερώτησης περί καταλληλότητας ή μη.

Διότι,

1) Η απάντηση ‘’για να αισθανθώ κι εγώ το ίδιο με τους άλλους’’, είναι πολύ εγωιστική και δεν αναφέρεται στο παιδί, το οποίο είναι το μέσον της εξίσωσής μου με τον άλλον. Το εργαλείο. Αυτή η προσέγγιση ως άκρως φασιστική απορρίπτεται νομίζω.

2) Η απάντηση, ‘’γιατί το έχω ανάγκη ως μητέρα (περισσότερο) ή ως πατέρας’’, κι αυτή απορρίπτεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους (με τους παραπάνω).

η μόνη αποδεκτή απάντηση, είναι η παρακάτω:

3) ‘’διότι δε θέλω να μεγαλώνει κάποιο παιδί χωρίς γονείς, κάπου σε κάποιο ίδρυμα’’.

Παρατηρούμε σε όλα τα παραπάνω, πως ο αδύναμος κρίκος της υπόθεσης, είναι τα ίδια τα παιδιά, τα οποία δεν τυγχάνουν καμίας αναφοράς ως προς θέμα της συναίνεσής τους στα τεκταινόμενα.

Το θέμα της συναίνεσης των παιδιών, δεν τίθεται καν στη σκέψη των ‘’παραδοσιακών’’ γονιών, αλλά το κακό είναι ότι δεν τίθεται ούτε στη σκέψη των ‘’προοδευτικών’’ γονιών.

Δηλαδή, διακρίνουμε στους σημερινούς ‘’προοδευτικούς’’ της σκέψης, μια βαθιά αντίφαση που σχετίζεται ευθέως με το παραπάνω θέμα.

Παρότι ισχυρίζονται ότι, ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να συνάπτει οιεσδήποτε σχέσεις ‘’κοινή συναινέσει’, αρνούνται το μέτρο αυτό (κοινή συναίνεση) στο θέμα της υιοθεσίας των τέκνων. Δηλαδή, τα παιδιά δεν ρωτώνται!

Και φυσικά δεν ρωτώνται ούτε στις ετεροφυλικές, πολλώ δε μάλλον στις ομοφυλοφυλικές περιπτώσεις, παρότι και στις δύο, μπορεί να τύχουν κακοποίησης, είτε σωματικής, είτε ψυχικής. Αυτό που μπορεί η κοινωνία και κατ’ επέκταση ο νόμος ως επί το πλείστον να διαπιστώσει και να διώξει, είναι συνήθως μόνο η σωματική κακοποίηση και αυτή δε ξεχωρίζει στα δύο είδη γονιών (ομόφυλα-ετερόφυλα ζευγάρια).

Όποιο άλλο είδος χειραγώγησης ψυχικής ή σωματικής, επιτρέπεται κοινωνικά στο πλαίσιο της ‘’οικογένειας’’. Αυτή η χειραγώγηση, γίνεται χωρίς φυσικά την έγκριση του τέκνου (ως ‘’ανώριμου’’).

Αυτή η ΑΠΟΛΥΤΗ χειραγώγηση (που είναι η ανατροφή παιδιών), μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση, όσο αφορά στην ορθότητά της, (αφού μπορεί να μεταφραστεί σε ορθή και λάθος ψυχοσωματική χειραγώγηση). Είναι δηλαδή δυνατό, ο γονιός (γκέι ή στρέιτ), να ασελγήσει ψυχοσωματικά στο παιδί, απλά και μόνο επειδή είναι παιδί ΤΟΥ, χωρίς να αφήσει εμφανή εξωτερικά σημάδια. Παρότι η ψυχιατρική εστιάζει απόλυτα στην παιδική ηλικία για τη θεραπεία της ενήλικης σχιζοφρένειας, αυτή η ψυχοσωματική ασέλγεια των γονιών, δεν υπολογίζεται ως κολάσιμη.

Των παραπάνω αποδεχομένων, ερχόμαστε στην βαθιά αντίφαση των ‘’προοδευτικών’’. Παρότι δέχονται, την χωρίς συναίνεση ψυχοσωματική ασέλγεια στις παραπάνω ‘’φυσιολογικές’’ περιπτώσεις, εναντιώνονται στην παιδεραστία με την δικαιολογία της (άκουσον άκουσον), ‘’μη συναίνεσης’’ και ‘’ανωριμότητας’’ του παιδιού. Και ρωτώ, ‘’γιατί θα ‘πρεπε να συναινεί ένα παιδί στην σεξουαλική του χρήση από έναν ενήλικα’’, εφόσον δε συναινεί σε όλα τα παραπάνω που του επιβάλλονται απολύτως ‘’φυσιολογικά’’; Τι κακό έχει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση επ’ έργω, ενός παιδιού; Γιατί είναι χειρότερη από την ψυχική τους διαπαιδαγώγηση από γονείς ''ότι να 'ναι'';

Η απάντηση φυσικά είναι γνωστή. Θα πουν οι ‘’προοδευτικοί’’ ότι το θέμα είναι κοινωνικό. Οι κοινωνικές συνθήκες της εποχής μας και των πολιτισμικών μας προτύπων επιβάλλουν κάποια πράγματα. Όμως, εδώ ακριβώς είναι η ΑΝΤΙΦΑΣΗ! Αυτοί ως ‘’προοδευτικοί’’ δεν θα ‘πρεπε να ακολουθούν κοινωνικά πρότυπα και μάλιστα τόσο παράλογα. Μήπως οι ‘’προοδευτικοί’’ σήμερα είναι βαθύτατα πουριτανοί; Ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι που αυτοί καθυβρίζουν ως “μεσαίωνα”.

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά να τίθενται ως προβληματισμοί, η απάντηση των οποίων θα αποτελέσει κλειδί προσέγγισης πλείστων άλλων θεμάτων ‘’προοδευτισμού’’ (όπως η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια).

Διότι ή είσαι ‘’προοδευτικός’’, ή είσαι πουριτανός. Προοδευτικός και πουριτανός μαζί δεν υπάρχει.

 

ΝΑΛ