Ζουράρις

2016-12-08 08:50

Στη χώρα που γέννησε το σαρκασμό, το χλευασμό και την ειρωνεία μέσω της σάτιρας και της κωμωδίας από τους Σωκρατικούς κιόλας χρόνους, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον σαρκαστικό λόγο της ''αλογόμυγας της αντιπολίτευσης'', του ''ευρωπαίου στοχαστή'', Κώστα Ζουράρι.

Στη χώρα που ο σαρκασμός είχε το δικό του προστάτη θεό (Μώμος) και που αποτελούσε ΠΡΟΣΦΙΛΕΣΤΑΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ο Ζουράριος σαρκαστικός, αληθινός και απόλυτα Aνθρώπινος λόγος, γίνεται αντιληπτός από τους Έλληνες, όπως το αγγλικό χιούμορ από κάφρους.

Το πιο τραγικό όμως είναι το ότι ενώ η φαυλότητα κατακλύζει την δημόσια αλλά και ιδιωτική ζωή στην Ελλάδα, ο Ζουράρις χρεώνεται το μερίδιο του λέοντος αυτής! Τι γελοιότητα! ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!!

Είναι γεγονός επίσης ότι όποιος θελήσει αντιλογήσει στα παραπάνω, θα το βρει εξαιρετικά εύκολο απομονώνοντας ''στιγμές'' του Ζουράριου βίου. Λες και δε μπορεί ακριβώς το ίδιο να κάνει οποιοσδήποτε για οποιονδήποτε! Λες και δεν έχουμε όλοι τις ‘’γελοίες’’ στιγμές μας! Με μία μόνο διαφορά. Εμείς επιμελώς τις κρύβουμε ή τις προσπερνάμε ως ασήμαντες.

Νομίζω όμως ότι ξέρω γιατί δε μας αρέσει ο Ζουράρις. Διότι δεν αντέχουμε ΤΟΣΗ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και κατά συνέπεια ΤΟΣΗ ΤΟΛΜΗ βίου.
1. Οι αριστεριστές δεν αντέχουν έναν δεξιό κομμουνιστή χριστιανό.
2. Οι συνωμοσιολόγοι δεν αντέχουν έναν εξ εσπερίας (Φραγκίας) φιλόσοφο.
3. Οι αποδομιστές δεν αντέχουν έναν διδάσκαλο της συνέχειας του ελληνισμού.
4. Η Upper Class (χαχα), δεν αντέχει έναν πραγματικά κοσμοπολίτη άνδρα, που κινείται με την ίδια άνεση στα σαλόνια και τα καταγώγια. Είναι ο σκώληξ που τους κατατρώει τη δηθενιά τους.
5. Οι ευσεβιστές χριστιανοί μέσα στη δυσωδία του ‘’κεκονιαμένου τάφου’’ τους, δεν αντέχουν ακτίνες φωτός από έναν ΓΝΗΣΙΟ θεολόγο. 
6. Όλοι οι λοιποί δεν αντέχουμε έναν άνθρωπο του οποίου η πολυδιάστατη προσωπικότητα ξεπερνά τα δικά μας μικροαστικά στάνταρ.
7. Δεν αντέχουμε έναν αριστοκράτη, κοσμοπολίτη, δεξιό κομμουνιστή, χριστιανό, εκ Φραγκίας ευρωπαίο και βαθιά ανατολίτη Έλληνα φιλόσοφο.
8. Σαν σύγχρονοι προκρούστες δεν αντέχουμε έναν Έλληνα που δεν είναι ακαλλιέργητος κάφρος. Έναν Έλληνα που περισσεύει της προκρούστειας κλίνης μας.
9. Δεν αντέχουμε έναν ΈΛΛΗΝΑ που στο πρόσωπό του ανιχνεύονται όλα τα χαρακτηριστικά και καταβολές του τρισχιλιετούς (τουλάχιστον) ελληνισμού. H διαχρονική ελληνική συνείδηση, εκφρασμένη μέσω ιδεών, πεποιθήσεων, παραδοχών, αξιών, ηθών, που με όχημα ‘’τη γλώσση, τω βίω και τω χαρακτήρι’’ δίνουν αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα του μόνου ίσως γνήσιου Ευρωπαίου στοχαστή.

Μανιοκαταθλιπτικοι και ανέραστοι πνιγμένοι στη μούχλα του ευσεβισμού και της μικρότητάς μας, δε μας έμεινε κριτήριο αναγνώρισης του αληθινού. Ας χαλαρώσουμε λίγο μπας και αλλάξει τίποτα.

ΝΑΛ